Posiadam Brother DCP-J315W - do tej pory absolutnie na drukarkę nie narzekałem.
Do dzisiaj.
Musiałem wydrukować na śliskim naklejkowym papierze - śliski z obu stron kilkadziesiąt kodów kreskowych. I drukarka się kompletnie wyłożyła. Nie potrafi wciagnąć tego papieru - po którejś tam próbie w końcu mi się udało, ale rezultat jest co najwyżej zadowalający (drukarka mając problemy z przesuwem papieru drukowała nie dokładnie tam gdzie trzeba).
teraz:
czy przy dobrym jakościowo papierze naklejkowym (ten jest jakiś szmatławy) będzie lepiej?
czy po prostu poszukać lepszej drukarki? Jak tak to jakiej?
no wiesz... rolki masz gumowe i są suche, wiem, że wyda Ci się to idiotyczne, ale wystarczy trochę zmoczyć z wierzchu papier, dosłownie trochę, żeby śliska powierzchnia nie była śliska i mogła być wciągnięta przez rolki...
inny sposób to poślić rolki :D lub zmienić papier
Poszukaj informacji o wydruku na takim papierze w specyfikacji ( istrukcji obslugi )drukarki. Nie mam pojecia jaka on ma gramature. Nie mam pojecia w jakim stanie sa rolki transferowe w Twojej drukarce. To wszystko ma wplyw na wydruk. Jakosc materialow eksploatacyjnych ( w tym wypadku papieru ) ma bardzo duzy wplyw na wydruk.
[2] - drogi Kolego - rolki to sobie mozesz slinic do jazdy na ulicy a nie w drukarce. Jezeli rolki sa stare / spracowane - guma robi sie "sztywna". Mozna ja zmiekczyc acetonem ale to rozwiazanie na krotka mete ( gora pare miesiecy ). Jedyna opcja jest wymiana na nowe.
Ja drukuje często listy przewozowe, adresy itp. i większego problemu nie ma. Jednak papier którego używam nie jest w ogóle śliski, zachowuje się jak zwykła kartka. Spróbuj zmienić papier na dobry początek.
Pan Smok - po prostu przy próbie druku najczęściej wywalało mi błąd - brak papieru. Drukarka nie potrafiła wciągnąć tego papieru.
Naklejki jakieś po taniości kupione na ebay. No papier co by nie mówić jest sporo bardziej śliski niż normalny jakiego używam.
Drukarka ma ok. 3 lat.. Drukuje praktycznie codziennie ale bardzo mało ilości tj. 2-5 stron.
Spróbuję na początek zamówić lepszej jakości papier naklejkowy - zobaczymy.