Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Drugi klucz Steam do tej samej gry.

10.01.2014 20:49
1
Rossonero7
17
Legionista

Drugi klucz Steam do tej samej gry.

Cześć. Było już pewnie kilka podobnych tematów, ale nie dowiedziałem się jednak z nich do końca tego co chcę wiedzieć. Otóż dostałem klucz do gry na Steam, którą już posiadam. Jestem ciekaw co stanie się jak wpiszę ten kluczyk. Steam odrzuci to, i będę mógł wykorzystać na innym koncie/ sprzedać?

10.01.2014 20:51
kjx
2
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Nic się nie stanie. Otrzymasz komunikat "Posiadasz już ten produkt". A klucz nadal będzie działał.

10.01.2014 21:03
bone_man
3
odpowiedz
bone_man
201
Omikron Persei 8

Gra musi być oczywiście w identycznej wersji. Np. jeżeli miałeś Fallout New Vegas - samą podstawkę i masz klucz do F:NV UE to grę Ci do konta doda. Jeżeli masz do samej podstawki, to będzie jak pisze kolega wyżej.

10.01.2014 21:09
Lopot
4
odpowiedz
Lopot
66
Generał

Chyba, że to klucz z dodatkową zawartością, wtedy ona powinna się dodać, a sam klucz "przepadnie". Miałem tak z Binding of Isaac. Wcześniej dodałem podstawkę, a później podstawkę z DLC w jednym kluczu - dodał się sam DLC. Klucza do gry już nie dostaniesz w formie gifta.

10.01.2014 21:10
5
odpowiedz
Rossonero7
17
Legionista

Wpisałem i okazało się, że i klucz zużyty i niezużyty dostaje taką samą informację, a mianowicie "Już posiadasz ten produkt". Czyli nie ma sposobu, żeby sprawdzić, który jest który. Gdyby ktoś miał może radę to proszę o info.

10.01.2014 21:12
kjx
6
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Nie ma możliwości sprawdzenia który jest dobry, a który zły. Steam wpierw wywala info o posiadaniu, a dopiero potem o złym kluczu.

Forum: Drugi klucz Steam do tej samej gry.