Cześć. Było już pewnie kilka podobnych tematów, ale nie dowiedziałem się jednak z nich do końca tego co chcę wiedzieć. Otóż dostałem klucz do gry na Steam, którą już posiadam. Jestem ciekaw co stanie się jak wpiszę ten kluczyk. Steam odrzuci to, i będę mógł wykorzystać na innym koncie/ sprzedać?
Nic się nie stanie. Otrzymasz komunikat "Posiadasz już ten produkt". A klucz nadal będzie działał.
Gra musi być oczywiście w identycznej wersji. Np. jeżeli miałeś Fallout New Vegas - samą podstawkę i masz klucz do F:NV UE to grę Ci do konta doda. Jeżeli masz do samej podstawki, to będzie jak pisze kolega wyżej.
Chyba, że to klucz z dodatkową zawartością, wtedy ona powinna się dodać, a sam klucz "przepadnie". Miałem tak z Binding of Isaac. Wcześniej dodałem podstawkę, a później podstawkę z DLC w jednym kluczu - dodał się sam DLC. Klucza do gry już nie dostaniesz w formie gifta.
Wpisałem i okazało się, że i klucz zużyty i niezużyty dostaje taką samą informację, a mianowicie "Już posiadasz ten produkt". Czyli nie ma sposobu, żeby sprawdzić, który jest który. Gdyby ktoś miał może radę to proszę o info.
Nie ma możliwości sprawdzenia który jest dobry, a który zły. Steam wpierw wywala info o posiadaniu, a dopiero potem o złym kluczu.