Postanowiłem sobie przypomnieć Dragon Age, nie miałem z grą żadnych problemów aż do tej misji. Uwolniłem już Anore, zaczyna się walka w holu (pełno łuczników, mag, Boss) i podczas tej walki postacie przestają reagować na jakiekolwiek rozkazy, czary zabierają manę, ale nic poza tym, potiony nie leczą. Czym to jest spowodowane? Strasznie irytujący problem :/
Mówisz o tej walce gdzie jest przyboczna Loghaina ? Nigdy nie udało mi się jej wygrać i zawsze wybierałem tą drugą opcję. Myślę że może to jest tak zrobione że tutaj nie da się poprostu wygrać.
Dokładnie o tej, wydaje mi się, że powinno dać się ją wygrać, chyba że moje problemy są spowodowane właśnie przez to, że twórcy nie chcieli, żeby walkę wygrano. :/
Da się tę walkę wygrać (to ta, co trzeba pokonać tę laseczkę - prawą rękę Loghaina?), bardzo ciężka walka, zastanawiam się czy nie cięższa od arcydemona, ale da się ją wygrać, o ile pamiętam trzeba było to zrobić sposobem, schować się za rogiem magami i obszarówkami ubić łuczników...
Odp do [5] - może jakiś BUG w grze? Spróbuj wczytaj wcześniejszego save i zacząć walkę jeszcze raz, u mnie (chyba) magia działała normalnie...
Sitch - I tu się zaczyna problem, czary mi nie działają, tylko w tej walce, kiedy poszedłem do więzienia gra się toczyła normalnie. Sprawa wygląda tak, wale czar, np. leczenie, manę wcina hp nie daje, kiedy używam pota zabiera mi jeden z plecaka ale nie leczy, itd.
wycinek poradnika:
Od razu po rozpoczęciu walk wycofaj całą swoją drużynę do jednego z mniejszych pomieszczeń, które już badałeś. Równie dobrze może to być sala gdzie przetrzymywana była królowa, bo chodzi o to żeby zniknąć z pola widzenia magowi oraz łucznikom . Zaczekaj na wrogów, którzy za Tobą przybiegną i przystąp do ich atakowania. Najtrudniej będzie oczywiście pokonać Cauthrien. Na bieżąco lecz członków drużyny czy nawet przywołuj ich z powrotem do życia jeśli zajdzie taka potrzeba.
[2] Da się bo sam wygrałem. Pamietam, że na końcu przeżyła mi tylko Morrigan i ten boss...Dałem rade w pojedynku jeden na jeden chociaż byłem od niej na dwa hity...
Ehh, dobra, ja nie mam problemu z taktyką na tego bossa, ja mam problem z (chyba) błędem gry, który opisałem wyżej. Nikt nie wie jak rozwiązać mój problem?
Walkę na pewno da się wygrać, ty masz jakiś bug.
Spróbuj zrestartować grę (to już pewnie próbowałeś).
Zainstaluj najnowsze patche (o ile ich nie masz).
Skorzystaj na chwilę z konsoli/trainera i dobij wszystkich zwykłymi atakami - jak trzeba to trzeba :( .
Dym - Patch jest najnowszy, ale z Trainerem to nie głupi pomysł, zaraz ściągnę.