Jestem ci ja wczoraj w pewnym markecie, na stoisku z grami, i cóż ja widzę? Otóż ni mniej ni więcej tylko grę "Snowblind". Gra leciwa bo wydana przez Cenegę w 2005 roku. I tu szok. Cena jej to...81,90 zł. Obok "Farcry 3" za 99 zł. "Mass E. 2" za 50. W "ślepotę" grałem chyba z 5 lat temu i później widziałem ją w jakimś zestawie za kilkanaście zł. No więc skąd te 81 ??!. Chyba jedyna gra w tym sklepie, która od lat nie tanieje. Teraz nie kupił bym jej nawet za połowę tej ceny. O co tu chodzi ??
Boże co ty się tak dziwisz, ja codziennie widzę gry które powinny być 10% ceny podawanej a jest większa. Np. Ostatnio widziałem Max Payne 3 za 150 zł, Dead Island 1 za 130 zł, GTA IV(samo) za 140 zł itp. Jak sklep nie jest jakoś super wyspecjalizowany w grach tylko są żeby być, to tak się dzieje i nie ma się co dziwić i zakładać durnwgo wątku o tym.
[2] Za przeproszeniem ale były tu już bardziej durne wątki. Jeżeli chodzi o "Boże" to on z tym nie ma nic wspólnego. Spytać można, czyż nie ?
[3] - Tak ale twój wątek zalicza się do tych najbardziej durnych... Kogo to interesuje że ktoś wystawił jedną grę droższą 5 razy niż powinna być? Jak znajdziesz Pepsi za 6 zł a gdzie indziej za 5 zł to też o tym napiszesz, "JAK TO SIĘ DZIEJE???!!!"?
Akurat to jest norma rowniez w Media Markt, Saturnie czy Empiku, nie tylko ogolnych marketach. A sklepów stacjonarnych z grami nie liczac uzywek brak.
[6] - Akurat w empiku to nigdy nie widziałem takiej dużej przesady ale w Media Markt, Saturdnie, Avansie czy Media Expert to normalka.
Tak się składa, że kupowanie gier w Saturnie się najczęściej opłaca .. bardziej niż gdziekolwiek.
Nie tak dawno dorwałem tam Dead Island za niecałe 20 zł. "GOTY" tej gry było 5 zł droższe :)
Ta sama gra w Media Markt (oznaczona naklejką PRZECENA) była za 50 zł.
Empik wypadł jeszcze gorzej bo ich cena to około 60-70 zł ... itd. itd.
W Saturnie jest jeszcze więcej dużo tańszych gier, które normalnie są po prostu drogie.
Tak wygląda Saturn w mojej okolicy, nie wiem może u was jest inaczej.
Co do marketów ... można tanio kupić nową, oryginalną grę o ile się dobrze poszuka.
Lecz jeśli gra jest sprzedawana gdzieś gdzie ktoś nie zna się na cenach .. wiadomo jak to wygląda.