Też bym chciał już zakończyć ten nieszczęsny temat z Polską kadrą , ale jedno nie daje mi spokoju.
Chodzi o to jak Kuba Błaszczykowski skomentował stosunki z PZPN.
Wszędzie głosy że ma rację i td.. , a chodziło głównie o bilety dla rodzin.
Ja się pytam czy to jest najważniejsze przed meczem gdzie czekają miliony polaków, to ich tak bardzo bolało, denerwowało ? Rozumiem rodziny rodziny, ale wielu ludzi właśnie płąciły nieziemskie pieniądze za to żeby ich oglądać, panie Kubo z szacunkiem dla pana, bo zagrał pan bardzo dobrze, widać było zaangażowanie, ale te słowa są policznkiem dla mnie, gdzie ja też jak wielu logowało się, było gotów zapłacić ciężko zapracowane pieniądze, w kwocie bardzo dużej jak na średnią krajową, niestety szczęście miało tylko niewielu, a wy mówicie że to był wasz problem że musieliście prosić o bilety dla rodziny, podczas EURO każdy Polak był rodziną z wami, sercem i duszą.
Niewiadoma jaka premia miała być ? to jest taki problem że po porażce teraz to wypominacie ? nie wstyd wam ?
Rozumiem że gracie nie za darmo, ale widzieliście co się działo w kraju podczas gry kadry, w przerwach między meczami, cała polska wierzyła w was, nie ma takiego czegoś że walczyli itd.. że za słąbi, ludzie fakty są takie że kończymy w najsłabszej grupie na ostatnim miejscu, z dwoma punktami grając u siebie !!!
W każdym normalnym kraju zostali by zbesztani.
Wątek to opinia o słowach Kuby i żalach co do biletów i premii jak dla mnie żałosne, a reszta co do gry to się zagotowałem i wyraziłem opinię, której nie zmienię, chciałbym tylko się dowiedzieć czy tylko ja uważam że słowa Kuby są niesmaczne i nie namiejscu, bo w mediach to jest wielka obrona kapitana.
Jak najbardziej Kuba ma racje . Np. Dudek od sponsora miał 200 biletów do rozdania.
nie powinno byc sytuacji że piłkarze proszą sie o takie sprawy . jasno powinno byc powiedziane macie tyle i tyle a nie obiecanki i wypięcie.
to juz nie pierwsze mistrzostwa ze PZPN zamiast bilety dać obiecującym młodym trenerom sponsoruje wycieczki kolesiom .
Masz racje, jeżeli po najważniejszym polskim meczu od lat trzydziestu - meczu przegranym z kretesem, wychodzi kapitan i pierwsze słowa jakie ma do powiedzenia są właśnie takie...my kibice po prostu chyba jesteśmy z Wenus, a oni piłkarze chyba są z Marsa. Lato jako prezes jest taki, nie inny, tyle że jako piłkarz grał i wygrywał w reprezentacji tak że Błaszczykowski może mu buty czyścić i w wymienionej sprawie to Lato ma racje.
Skandalicznie śmieszne żądania piłkarzy. Mają trwale wypaczone charaktery i zostali zepsuci przez nienormalne wynagrodzenia. Za złą pracę dostaje się słabe wynagrodzenie. Wszędzie to obowiązuje, tylko nie w piłce. To deprawuje i rozum odbiera.
http://www.youtube.com/watch?v=g6SNx1BuBmI
Moim zdaniem 11 biletów jest pula wystarczającą dla piłkarzy tylko nie łapie sensu obiecywania.
piłkarsko to pewnie moze buty czyścić . ale jako prezes pan Lato może czyścić buty kierownikowi PGR u .( przepraszam kierowników )
U mnie w rodzinie pojawilo sie chyba z 5 biletow na jeden mecz, co mnie i tak sporo zdziwilo, bo nie mialobyc niczego. Ma racje. W Polskiej reprezentacji jest bardzo ujowo...
W tym przypadku Kuba ma rację. Jakbym grał w takim meczu o taką stawkę, dużo lepiej grałoby się widząc rodzinę na trybunach.
W dodatku to sami kibice są sobie winni, bo oczekiwaliście nie wiadomo czego. Pozycja w rankingu sama pokazuje gdzie jest miejsce Polski i nie mam pojęcia czego tak naprawdę oczekiwaliście.
Jakikolwiek komentarz jest zbędny... Polscy piłkarze wychodzą na mecz na glinianych nogach, przegrywają bez jakiejkolwiek ambicji i jeszcze domagają się darmowych biletów? Pula była wystarczająca.
Zaś co do samej reprezentacji - nie wiem czy pamiętacie młodsi kibice, ale w latach 90-tych też mieliśmy taką kadrę - spory, beznadziejni trenerzy i taktyka, mecze grane na pół gwizdka, a piłkarze naprawdę świetni. Kosecki, Juskowiak, Nowak, Warzycha - wszyscy postacie europejskiego formatu. A przegrywali 1:2 z Izraelem, 1:4 ze Słowacją, remisowali 0:0 z Azerbejdżanem. Po prostu nasi piłkarze są wyposzczeni, wychuchani, wyciapciani do granic pieprzonych możliwości. Jak można ich pocieszać po takim występie??? Możliwości są, ale oni zwyczajnie tworzą tragiczny kolektyw. Siatkarze też przegrali Mistrzostwa Świata, ale przyszedł nowy trener i potrafił genialnie ich odbudować. Oni mają sukcesy, lecz nikt o tym nie mówi. Wygrywamy 3 razy z mistrzem świata, wyprzedzamy go w grupie Ligi Światowej, kończymy z dwoma porażkami, lecz wszyscy mają to gdzieś! BO JEST EURO. Ludzie! Po Euro świat też będzie istniał. I przegramy kolejne eliminacje.
przeciez krzysiu warzycha w kadrze nic wielkiego nigdy nie pokazywal, to byl jeden z tych pilkarzy, co w klubie olsniewaja, a grajac dla kraju cieniuja
zreszta kuba ma racje, pzpn powinien zrobic WSZYSTKO, by stworzyc jak najbardziej sprzyjajace warunki dla reprezentacji
Bullz - właśnie... Dlaczego nie pokazywał?? Wracając do wcześniejszych czasów. Co pokazał Jasiu ,,Złota Rączka" Furtok? Co pokazał inny mistrzunio Jacek Ziober? Co pokazał Robert Warzycha, który jako ostatni Polak strzelił bramkę w Premiership (bagatela 19 lat temu, jak nie więcej). A to byli zawodnicy o wiele bardziej przyzwoici niż Brożki czy Sobiechy.
A co do PZPN-u - proponuję Senegalskie rozwiązanie po kwalifikacjach do MŚ 2010 - spalić siedzibę.
Ziom91 >>>W latach 90 po sukcesie w Barcelonie , moim zdaniem popełniono podstawowy błąd ze kadrę objął leśny dziadek i zamiast znakomitą olimpijska drużynę podeprzeć 3-4 doświadczonymi graczami zaczął tworzyć nowa reprezentacje. Niestety teraz wygląda że będziemy mieli podobna sytuacje
[10]
ciezko powiedziec, taki podolski przeciez tez jest zawodnikiem typowo reprezentacyjnym
messi w kadrze poki co tez nic nie osiagnal, a w barcelonie jest bogiem
rvc - a kto miał objąć kadrę? Strejlau był najlepszym, wbrew pozorom, rozwiązaniem. Miał przyzwoity wynik w el. Euro 1992, gdzie przegrał tylko raz - z Anglią. Po prostu dużo remisował. Jedynym błędem były rzadkie powołania Juskowiaka. A Kowalczyk mistrz się obrażał na PZPN za mistrzostwo odebrane w 93 roku. W ogóle to była komedia. Tak jak i teraz. Jedyny okres, gdzie naprawdę można było powiedzieć, że mamy drużynę, to lata 2000-2002.
Strejlau był najlepszym >> szkoda że nie zauważono rozwoju piłki nożnej. Facet ze starej szkoły Górskiego nie ma czego szukać w światowym futbolu. Sam piszesz ze nie powoływał Juskowiaka , Kowalczyk pogniewał sie na PZPN a kto jak nie selekcjoner ma obowiązek poskładanie do kupy i zmotywowanie piłkarzy. miał gotowa reprezentacje a zaczął tworzyć CH.W. co
a kto ? chociaż by Wójcik (wiem był tylko jakby zbyt późno - gdy jego paczka poszła w rozsypkę)
teraz do tych orlików pomyśleć należy nad wyszkoleniem trenerów > nie wiem jakieś zagraniczne staże > na pewno nie kursy trenerskie i inne zaoczne robienie kwitów. Zauważ ze mamy kilku trenerów , młodych rozwojowych > jak chociaż by Nowak , czy ktoś pomyślał by dać mu pule biletów ( mógłby podpatrywać najlepszych przy pracy) czy ktoś w PZPN zauważa jego sukcesy ?
no to sie podbudowałem > jednak coś łapie w temacie
" tak na temat BILETÓW wypowiedział się dla onetu Tomasz Hajto (były reprezentant) Cytuję:
"- Dla mnie te bilety to największa patologia Euro. Ja i inni byli reprezentanci nie zostaliśmy zaproszeni przez PZPN na żaden mecz. Mam szczęście, że przyjaźnię się ze Zbigniewem Bońkiem i on zaprosił mnie do loży VIP. Spotkałem tam premiera Donalda Tuska, byłego prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego. Porozmawialiśmy, bo oni kibicują reprezentacji od lat, więc się znaliśmy już wcześniej. I kogo jeszcze spotkałem? Zbigniewa Koźmińskiego z darmowymi biletami do loży VIP. To dla byłych reprezentantów biletów nie ma, a dla Koźmińskiego są? Kim ten pan jest i co zrobił dla polskiej piłki? Drugi przykład. Rudolf Bugdoł, szef śląskiego okręgu, z całą świtą i połową rodziny. Były tam zaproszone osoby nie mające nic wspólnego z piłką, albo zamieszane w korupcję. Jestem oburzony, bo przez takie układy wielu byłych piłkarzy nie mogło przyjść na mecz. Nie zaproszono żadnego trenera z Ekstraklasy żeby się uczył i podpatrywał, a chcemy, żeby nasz piłka się rozwijała. Widziałem darmowe bilety, które krążyły później w handlu. Ja się pytam, kto te bilety rozdawał i na jakiej zasadzie? Czas zrobić czystkę w tym PZPN, przegonić tę zaściankową szlachtę, bo inaczej nigdy nie zrobimy kroku do przodu."
Niewiadoma jaka premia miała być ?
pytanie dlaczego za granie w reprezentacji ma być premia ?
Hajto jako ten młody trener powinien się skupić na podglądaniu najlepszych, nie węszeniu "największej patologii" w braku darmowych biletów, jakaś obsesja normalnie z tymi darmowymi biletami. Naprawdę zwykłych ludzi stać na bilety i Hajtę też stać, do tego nie musiałby siedzieć w towarzystwie o którym wspomina.
owszem powinny być tylko uznaniowe i na jasnych zasadach.
olivierpack > pewnie że stać . tylko ze pula PZPN powinna być przeznaczona na partnerów i takich Hajto.
dam przykład w mojej okolicy jest organizowana jedna z gal bokserskich . kolega ( jeden z naszych byłych najlepszych pięściarzy) nigdy nie ma problemu z biletami VIP. Z tego co widzę na gali pojawiają sie Pięściarze wydawało by sie zapomniani .
Krytyka? Krytyka to powinna spaść również na tych, którzy z miasta robią śmietnik i nie szanują funkcjonariuszy.
http://www.youtube.com/watch?v=tm7lvxmo-LE
Nie chodzi o to czy kogos stac czy nie stac, chodzi o patologie, dla mnie Blaszczykowski posluzyl sie biletami jako jednym z przykladow na traktowanie pilkarzy. Najwyrazniej byli oni najmniej istotnym elementem tej ukladanki, slyszalem podobne opinie o hotelu w ktorym nasza reprezentacja mieszkala.
To jest "reprezententacja" oni sa (powinni byc) przygotowani do tego co maja robic (do "reprezentowania") nie maja sobie zawracac glowy duperelami, przeciez ten motyw z biletami to jest praktycznie archetyp kazdego wypadu do urzedu, tak wlansie w Polsce traktuje sie ludzi. Nie wyobrazam sobie zeby Rooney, czy Ronaldo mieli biegac za biletami u swoich "dzialaczy" i nie chodzi tu o klase zawodnika (bo to raczej nie ma znaczenia) chodzi o to co ten zawodnik ma robic, a czego robic nie ma, dla jednych (jak kamilowego na przyklad) to powod do jechania po pilkarzach, ja uwazam, ze naprawde powinnismy sie wstydzic takiej organizacji, po cholere byly te bialo czerwone flagi na samochodach? Solidarnosc z pilkarzami? "Nic sie nie stalo"? Blaszczykowski wskazuje czubek gory lodowej, on zasadniczo spokojnie moze miec to w dupie, jest zabezpieczony, gra w dobrym klubie, nie widac zeby jego kariera miala sie zawalic.
Nigdu nie przepadalem za Hajta ale on mial jeden plus, zawsze walil prosto z mostu. Ta bande swojakow dawno juz trzeba bylo rozgonic, pewnie wszyscy juz zapomnieli jak Lato wyciagnal asa z rekawa, ratujac uciekajacy stolek wlasnie sadzajac Smude na stanowisku selekcjonera, warto przypomniec sobie kto to wymusil, i jak pokerowe bylo to zagranie.
Obwinianie Laty za posadzenie smudy na stolku smierdzi lekka hipokryzja, ale coz, nie mozna od przecietnego zjadacza chleba oczekiwac pamieci siegajacej dluzej niz do ostatniej wyplaty.
Smudę posadził Lato na zasadzie Jezus czy Barabasz, ciemny lud podkręcany przez główny nurt dziennikarzy sportowych wybrał. Teraz zaczyna się to samo, głośne nazwiska które osiągnęły niewiele lub nic. A PZPN rozwiązać można jeszcze dziś, jest to kalkulacja czy polska piłka więcej zyska z nową strukturą, czy więcej straci wykluczona na kilka lat z międzynarodowych rozgrywek, według mnie nie mamy nic do stracenia.
tej rewolucji trochę sie boje .
ps. a wiecie ze po meczu z Grecją PZPN wydzwaniał do kiboli( liderów od opraw) z propozycjami na kolejne mecze ?
zostali olani heheheheh
Jak wyglądało rozdawnictwo biletów dla piłkarzy to jedna sprawa, a jak wygląda wypowiedź kapitana rzuconej na kolana reprezentacji to sprawa druga. Nie odbieram nic temu kolesiowi, bo na boisku pracuje jak mało kto, ale próba bronienia jego wypowiedzi jest tak samo żenująca jak ta wypowiedź. Nie przystoi mówić takie rzeczy w pomeczowym komentarzu, totalna żenada.
Widocznie jako kapitanowi leżało to na sercu i jak toś wcześniej wspomniał > czubek góry lodowej<
sam chyba jako twarz biedronki nie miał z tym problemów
Spoko, jestem w stanie zrozumieć że musiał się chłop wyżalić, ale do k*.* nędzy nie zaraz po przegranym meczu, wieńczącym na dodatek naszą przygodę z Euro. Na publiczne pranie brudów mógł znaleźć lepszy termin, niż chwilę po tym, jak przez Polandię przetoczył się jęk zawodu.
a jak wygląda wypowiedź kapitana rzuconej na kolana reprezentacji to sprawa druga.
No wlasnie ktos wie jak wyglada? To jest tekst w gazecie, takie rzeczy mozna podac jak ryz, na 500 albo i wiecej sposobow.
Najwazniejszy w tym wszystkim jest kontekst a o nim nie mam pojecia ja, u.v. impaler, dziennikarz prowadzacy rozmowe i cala reszta z wyjatkiem moze jakichs parudziesieciu osob.
W tym wlasnie jest problem.
Lutz
Całe nagranie z rozmowy Kuby z dziennikarzem jest nagrane od deski do deski i wrzucone do sieci.
"Wojciech Szczęsny uważa, że on i jego koledzy z reprezentacji Polski nie zasłużyli na pochwały ze strony kibiców. Jego zdaniem kadra nie odniosła na EURO 2012 sukcesu, który był oczekiwany przed startem turnieju."
Na publiczne pranie brudów mógł znaleźć lepszy termin, niż chwilę po tym, jak przez Polandię przetoczył się jęk zawodu.
Jak najbardziej powinno sie "prac brudy" na samym poczatku. Durnowata polska mentalnosc: zagryzc zeby i milczec przez x lat a potem sie dziwic, ze nic sie nie zmienia. Co do samej sprawy to sam Kuba powiedzial, ze to sa pierdoly ale na takich wlasnie pierdolach mozna poznac czy prezesowi zalezy na sporcie, pilkarzach i pilce noznej czy na wlasnym stolku.
Najbardziej denerwujaca jest odpowiedz Laty, cos w stylu: "pilkarze duzo zarabiaja, mogli sobie sami dokupic" o 11 w nocy blaszczykowski mial latac po konikach przed stadionem i kupowac bilety bo szefuniowi sie nie chce dupy ruszyc?
rvc - Szczęsny jest zwyczajnie śmieszny. Sam przed turniejem mówi, że brak awansu do ćwierćfinału będzie wstydem i kompromitacją, a teraz zaczyna jęczeć, że nie zasłużył na takie traktowanie. Zasłużył! Cały PZPN, cała banda zwana Reprezentacją Polski. Ośmieszyliśmy się, a teraz pocieszamy się takim tekstami, że ,,z pustego i Salomon nie naleje". Naleje, naleje. Z gorszego g**** można zbudować dobrą kadrę.
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/konferencja-prasowa-grzegorza-laty-stefan-majewski,1,5164337,artykul.html - Jezu Chryste... Nie mam słów...
[32] - zdania o naszej piłce nie zmienię. Uparty jestem.
Szczęsny jest zwyczajnie śmieszny. Sam przed turniejem mówi, że brak awansu do ćwierćfinału będzie wstydem i kompromitacją, a teraz zaczyna jęczeć, że nie zasłużył na takie traktowanie. Zasłużył!
Ziom91-> przeczytaj ten cytat jeszcze raz... ze zrozumieniem.
Uparty jestem.
Ja bym to inaczej nazwal.
Ooo gol w formie, sami specjaliści od piłki nożnej.Bardzo dobrze, że Kuba powiedział o tym głośno, jakoś na zachodzie nikt nie ma z tym problemu, tylko u nas taki syf, Lato pewnie po rodzinie bilety rozdał i dlatego był taki kwas.
jakoś na zachodzie nikt nie ma z tym problemu
to ile zawodnik powinien dostać biletów na mecz ? 100 ?
Mówią, że Błaszykowski "ma jaja". GÓWNO, a nie ma jaja. Jaja to by miał jak by na bieżąco o takich rzeczach meldował, a nie gorzkie żale wylewa teraz. Żałosne.
to ile zawodnik powinien dostać biletów na mecz ? 100 ?
Fakt, że nieco inna dyscyplina, ale rodziny kanadyjskich hokeistów jeżdżą z nimi na koszt związku do europy a taka drużyna to sporo ludzi, związek płaci za hotel, wyżywienie itd i nikt nie ma z tym problemu jakoś, tylko u nas każdy zagląda drugiemu w kieszeń.