Siema wszystkim mam takie pytanie:
Dlaczego mi NFS the run zwalnia i to strasznie nawet na wszystkich detalach LOW
Mam taki komputer:
Asus P5B green
C2D E4600
4 GB DDR2 800 mhz
VTX HD4850 1GB DDR5
zasilacz Modecom Carbon 530 W
Jak oglądam filmiki na you tube, kolesie grają na hd 4850 512 mb ddr3 i im chodzi płynnie pięknie
a u mnie jak bym miał jakies nie wiem hd 2600 xt np. ....
a i tak dla przykładu jemu płynniej chodzi ta gra na 8600 gorszym procku niż mi na LOW z 4850 ddr5
http://www.youtube.com/watch?v=sjv1qfq_Pww
co jest ? nie tak mam najnowsze sterowniki do grafiki dX też z gry zainstalowałem bo na początku np. miałem głos później niż obraz ale po instalce najnowszego dx pomogło ale ciągle zwalnia jak bym miał Komodore
A gra oryginalna? ;) NFS The Run w początkowej (czyt. torrentowej) wersji był taka porażką ze zebrał średnią ok. 59% na Gamerankings i Metacritic właśnie m.in. przez swoją optymalizacje. Jednak najnowsze pacze poprawiają to i owo. Gra działa płynnie w 60 fps i u mnie na najnowszym paczu chodzi na pełnych obrotach. Wiec kup grę i rozwiąż swój problem :) Eh ci piraci...
[2] - Dlaczego wchodzisz do KAŻDEGO wątku i wszystkim wmawiasz że są piratami a jak już mają niezbite dowody że mają oryginalną wersję to chwalisz się że masz od rodziców kompa za ponad 5k i szukasz we wszystkim dziury?
drumnbass1804
Możliwe, że masz zasyfiony komputer i/lub moc Twojego procesora przeznaczana jest nie tylko na grę. Wyczyść kompa CCleanerem, wywal wirusy i usuń wszystkie niepotrzebne programy, podczas grania wyłącz możliwie jak najwięcej procesów działających w tle (antywirusy, Skype, GG etc.), zdefragmentuj dysk, w ostateczności go sformatuj i sprawdź, jak NFS będzie się zachowywał na czystym kompie.
[4] Ale ta gra moim zdaniem nie jest warta czyszczenia specjalnie kompa pod nią :) Ot taki średniak od EA.
Gra działa płynnie w 60 fps i u mnie na najnowszym paczu chodzi na pełnych obrotach
Czy czasem NFS The Run nie działa w 30 fps?
[6] można capa zdjąć
[6] Tak, na 30 fps działa. Wersja torrentowa wymieniona wyżej.
Wersja torrentowa wymieniona wyżej.
O ile dobrze zauważyłem, to patch poprawiający to wyszedł kilka miesięcy po wyjściu gry, więc nie tylko wersja torrentowa.