Witam mam pytanie. Nw dlaczego gdy włączyłem gre Dead Island na moim laptopie zacinał się
A to mój laptop
Procesor : Interl(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50 GHz
Ram : 6,00 GB
Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny,procesor x64 (win 8)
Widziałem wymagania dead island i musiało by wszystko działaś ale lipa laguje :(
I mam jeszcze jedno pytanie czy była jakaś możliwości pójścia gta na tym lapku ?
Poprawka:Procesor : Interl(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50 GHz (Turbo Boost który daje 3.1 lub 3.2 GHz)
Pewno graficzny CHIP Intela zintegrowany. Na tym nie pograsz, chyba że w tytuły sprzed 6 lat. Zobacz we właściwościach ekranu, czy co tam masz w laptoku, jakom masz grafe!
Karta Graficzna - AMD HD 7670m gDDR3 2GB_Hybrid Sorki że zapomniałem dać to do opisu
Ustaw we właściwościach pliku exe gry, by odpalała z procesorem graficznym o wysokiej wydajności. Bo pewnie odpala ci na Intelu HD 4000 wbudowanym w ten proc.
Tak MA to działać. Konstrukcja laptopów jest specyficzna, nie potrzeba ci wydajnej karty do wyświetlania pulpitu czy neta, by żarło ci baterie i laptok się grzał :) W teorii sterowniki NV i AMD same powinny wiedzieć, by "użyć" grafiki dedykowanej. Ale to tylko głupie programy, dlatego najlepiej ustawić ręcznie. Na szczęście, robisz to raz i zapisujesz ustawienie, następnym razem juz gra wie, z której grafiki korzystać.
A czy mógłbyś powiedzieć gdzie bym mógł to znaleźć ?(Zielony jestem xD)
W AMD Catalyst masz PowerXpress czy jakoś tak, ustawiasz na dedykowaną i git.
Możesz jeszcze w BIOSie ustawić dGPU.
BTW:
[6, 8] - truskolodz - jak w praktyce to zrobić? W Windows 8 we żadnej z zakładek we właściwościach plików exe gry nie mam opcji wyboru, która grafika ma napędzać apkę? (Żolty jestem xD)
serio pytam ;)
Mastyl --> na Win 8.1 w menu rozwijanym po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na ikonę .exe danej gry jest opcja "Uruchom z procesorem graficznym".