Polecam z całego serca dla każdego kto komputerów po nocy używa.
justgetflux.com
To taki program który zmienia temperaturę światła z ekranu w zależności od tego czy mamy dzień czy noc.
Coś wspaniałego. Komfort używania komputerów zwieksza się drastycznie. Teraz wręcz nie mogę wieczorami patrzeć na paskudne niebieskie ekrany.
Oczywiście za pierwszym razem obraz będzie wydawał się strasznie różowy, podejrzewam też że warto mieć ekran ips/mva żeby dobrze kolory oddawał.
Dzięki, przyda się.
Cholera, faktycznie aż przyjemniej dla oczu się robi. Gorąco polecam!
Fakt, kolory dziwne, ale... przyjemniejsze. Dzięki.
kuzwa, troche dziwne uczucie, ale sprobuje 2 wieczory i zobacze czy sie przyzwyczaje
Strasznie dziwnie i nie wiem czy lepiej :/
Mi się ekran zrobił całkiem pomarańczowy :/
No jestem na nie ;/
Muszę przyznać że świetne to jest.
Nie wiedziałem o tym a będę z checią korzystał dzięki ;D
Zainstalowałem i też ekran się zrobił jakby pomarańczowy, ale zobaczę jak będzie dalej. Zobaczę czy mi się spodoba.
Edit:
Już pierwszy minus. Jak coś wpiszę w google to wyniki są fioletowe/różowe tak jakbym już w nie wchodził, a strony w które wchodziłem są jeszcze bardziej fioletowe.
Jakiś czas temu ktoś polecił mi ten program i jestem zadowolony :) Coprawda na początku odstrasza ten żółtawy ekran lecz szybko idzie się przyzwyczaić i nie widać już tego.
Najlepiej przestawić sobie przejście na 60minut, wtedy nawet nie zauważycie, że się coś zmieniło.
Cieszę się że się podoba.
Ja teraz do 3000 kelvinów zszedłem. 3500 to za wysoko :D
Niby te google mi źle chodzą, ale jak teraz wyłączyłem to, to jest jeszcze gorzej. Ten niebieski ekran aż wali po oczach.
Mam to samo - wyłączyłem program i nie mogę patrzeć na te niebieskie jaskrawości.
Jak juz, to kolory powinny być zawsze NEUTRALNE.
Bo? Neutralne kolory sa jak najbardziej dobre do ogladania zdjec/grafiki/filmow, warto zreszta miec porzadny kalibrator do monitora, bo bez tego ciezko mowic o naturalnych kolorach - natomiast bardzo niekoniecznie nadaja sie do przegladania stron internetowych, ktorych kolory z definicji wcale nie sa 'neutralne', co najwyzej sa takie, jakie sobie tworca danej strony wymyslil.
jednak nie dla mnie, ale dzieki
Po dwóch dniach wyłączyłem, jednak ten pomarańczowy ciepły kolor jest zbyt denerwujący. Wracam do niebieskiego :P