Hapland 2
Świetne, szkoda że takie krótkie
moze ktos udzieli mi małej podpowiedzi jak tą gre przejść.
Nikt nie wie co robić,no doba.Na forum poszukałem wątku o tej grze i znalazłem to:]
- włącz lampę obok ptaka klikając na przełącznik nad wejściem;
- przekręć reflektor by światło padało na 3 kule;
- otwórz klapę w dachu obok znaku z czerwoną kropką;
- kliknij znak by zmienił się na zieloną strzałkę a następnie kliknij w żółtą strzałkę by ludzik ruszył w prawo i spadł na dół;
- ponownie kliknij znak by widoczna była czerwona kropka;
- kliknij na skrzynię [tą obok schodów] z żółtą naklejką by wyleciał z niej granat, w momencie gdy ludzik go podniesie i nad jego głową pojawi się wykrzyknik kliknij żółtą strzałkę pod znakiem by wyrzucił granat w powietrze;
- granat powinien się odbić i wysadzić znak i drzwi do budynku po prawej;
- kliknij na różowej pokrywie skrzyni z granatami by spadła na dół a następnie ludzika by wszedł do budynku;
- w instalacji pod ziemią włącz przełącznik by zapaliła się lampka a następnie wybierz prawą strzałkę [wskazującą dużą obręcz] znajdującą się przy tej lampce, kółko pod schodami powinno kręcić się w prawą stronę;
- kliknij na schody by podjechały bliżej budynku;
- zadzwoń do drzwi budynku by wyszedł z niego ludzik i wszedł po schodach do wajchy na dachu;
- kliknij ptaka, podniesie jedną kulę i będzie leciał w prawą stronę, gdy znajdzie się obok pierwszej chmury kliknij na nią by ptak upuścił kamień na anteny znajdujące się na stoku wzgórza [wybuchną], później kliknij tą samą chmurę raz [tylko raz] jeszcze;
- ponownie kliknij ptaka gdy pojawi się na swoim miejscu, tym razem poczekaj aż znajdzie się przy drugiej chmurze i dopiero wtedy na nią kliknij, kamień spadnie na katapultę przy ludziku;
- kliknij na pierwszą chmurę by wybuchła i zmieniła się w ognisty deszcz, gdy to nastąpi kliknij ludzika przy katapulcie by wystrzelił pocisk, który się zapali i przeleci przez flagę i wysadzi minę;
- kliknij na ludzika, który znajduje się na poziomie miny by zszedł na dół i znalazł się przed skrzynią podwieszoną u góry;
- aktywuj klapę znajdującą się w lewej części ekrany by wyszedł z niej ludzik i mucha, gdy oboje znajdą się na poziom niżej uruchom wentylator znajdujący się nad głową ludzika obsługującego wajchę od skrzyni, mucha powinna przelecieć i odwrócić uwagę tego faceta a w tym czasie trzeba kliknąć ludzika, który był obok miny by przeszedł pod wiszącą skrzynią;
- gdy ludzik odgoni muchę, kliknij go by opuścił skrzynię na dół, wyleci z niej ryba, którą trzeba wpuścić do wody klikając na gościa obok;
- z lewej strony tuż nad wodą powinien już stać gościu obok wajchy, pod nim znajduje się strzałka którą przestawiamy na prawo i dopiero klikamy na gościa;
- ryba łapie się na haczyk i możemy wyłączyć płynącą wodę;
- kliknij na wędkarza a gdy wskoczy do góry kliknij go ponownie by wszedł do budynku;
- przestaw znak na zieloną strzałkę i kliknij na żółtą by ludzik obok katapulty wrócił do budynku;
- zapala się światło w oknie, kliknij na nie, po zamknięciu spadnie zielone "oko";
- ponownie uruchom wodę, nadal przy strzałce ustawionej w prawą stronę;
- kliknij na zielone "oko" - zjada skrzynkę z granatami i po wskoczeniu do wody prąd znosi je na minę, wodę można wyłączyć;
- podjedź schodami pod skrzynkę i zadzwoń do drzwi by wywołać ludzika;
- ruszy w stronę schodów i gdy znajdzie się na skrzyni kliknij na nią by ludzik spadł na dół i wyjechał z niej w dziwnym pojeździe;
- gdy dotknie tafli wody kliknij na podwodną barierę by się podniosła i go przepuściła, ludzik wejdzie po schodach i zapali drugą pochodnię;
- w podziemnej instalacji klikamy na obie pochodnie;
THE END
Niezłe co:)
nio dobra robilam wszystko z opisu twojego(kasas),ale na samym koncu gosciu mi nie wchodzi po zadnych schodach!
nie wiem :(...
juchu udalo sie wreszcie
Ja nie wiem po co komu spoilery do gry przygodowej przeciez tak nie ma zadnej radochy z grania
juhu!!!!!Kasas jestes naszym zbawca!!!
nie ma za co, gdyby nie ty to by nas tutaj nie było bo byśmy nie umieli przejść. Powiedz mi tylko gdzie to znalazłeś?
Na forum poszukałem wątku o tej grze.Znalazłem popatrzyem co ludzie piszą i jeden gość napisał jak to prześć:)
Wiecej wytrwalosci i samo zaparcia......przejscie gry z opisem to zadna frajda
fajna bardzo gra szkoda że tak króka
nieee...gierka fajna,dzięki za instrukcje kasas!
RATUUUNKU! Kasas! Wystrzelam ten kamien, ale on nie dolatuje do miny! Odbija sie od czegos i wpada na dno wody!!!! CO ROBIC?! POMOCY!
rety Aduśka:),a chmurkę nacisnęłaś???
o co biega z tym legionistą i chorążym w pełnych wersjach komentarzy???
Elijah jest BOSKI!!!
Oto lazi ze tak...
Pierwsza chmurka wybuchla, wtedy kliknelam na ludzika, a on pociagnal dzwignie. Wtedy kulka poleciala az do flagi i tak jakby sie odbila i wleciala do wody :(
Juniorzy wymiataja!!!
Ha!! przeszłem za pierwszym razem :D bez tego opisu :)
nie wiem jak to przejśc
fajna gierka ale troche trudna
łatwe przeszłem za 1 razem.troche korzystałem z podpowiedzi.bardzo łatwa i fajna gra
Świetna gierka!!!!
A to dobre "bardzo latwa gra", jesli taka latwa to czemu korzystales z podpowiedzi?
to gra logiczna a nie przygodowa Inalianie(centurionie) wymiataczu
JEEEEEZ! aż trzy osoby, które nie potrafią mówić!!! przeszłem? o w morde... X_X
Fajna gra szkoda że taka krótka, chociaż trochę przy niej siedziałam. Rozpracowuje "hapland 1" może ktoś pomoże???
kasas to nasz zbawca pszeszedłem Hapland1 i Hapland2 bekowe końce były
kasas NASZ ZBAWCA
Nawet fajna gra
Eee tam...takie klikanie gdzie popadnie...:/
Gra bardzo trudna, zmuszająca do niezłego wysiłku.
Jakoś mi nie wychodzi mimo podpowiedzi. Doszłam do momentu gry:"kliknij na ludzika, który znajduje się na poziomie miny" a który to jest????
Już prawie, prawie mi się udało ale niewłaściwie kliknęłam i ... musiałam zacząć od nowa. Gra jest suuuper ... ale dokończę może jutro! Pozdrawiam i gorąco polecam!!!
Jołłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł. Udało mi się dzisiaj!!!!!!!!!!!! Super
...
zajebista gra zasluguje na 5 gwiazd ......... tylko ze nie przeszedlem 2 bo nie che mi sie juz tyle razy resetowac:D:D:D ale napewno przejde bo nie ma nikogo chyab takiego co za 1 razem przeszedl bez resetacji.....
jakie sa tu stopnie?? czyli junior i tak dalej
dobra juz wiem jak ktos nie wie to daje
Stopnie na forum.
O zmianę stopnia towarzyszącego ksywce na forum można ubiegać się po opublikowaniu 1000 sensownych postów, wpisując swoją prośbę do najnowszego wątku z serii "Tu wpisujcie prośby o zmianę stopnia".
Oto zasady przyznawania stopni na Forum Dyskusyjnym Gry-OnLine:
[Junior] 1-9 postów
[Legionista] 10-49 postów
[Chorąży] 50-99 postów
[Centurion] 100-199 postów
[Pretorianin] 200-499 postów
[Konsul] 500-999 postów
[Generał] 1000-2999 postów
[Senator] 3000-5999 postów
[Legend] 6000+ postów (stopień pogrubiony)
Posiadając stopień [Generał] lub wyższy, można prosić o zmianę treści stopnia (pomiędzy nawiasami: []) na wybraną przez siebie i zaakceptowaną przez Admina
Pracownicy GOLa: [Prefekt]
Moderatorzy: [Moderator]
Współpracownicy GOLa (jeżeli chcą): [Gladiator]
Osoby wyróżnione z jakiegoś niezależnego powodu: [Patrycjusz]
Moderator lub Admin może bez podania powodu nie wyrazić zgody na zmianę stopnia jeżeli uzna iż stopień nie pasuje do specyfiki forum.
Nie dziekowac !!! hehehe
ta gra jest po prostu świetna!!! haha ktoś kto to wymyślił ale musiał mieć łeb... nie udało mi się przejść za pierwszym razem.. niestety ale za którymś z kolei dało rade. hi hi oczywiście nie sama.......... he he musiała byc mała pomoc koleżanki kasas... haha powodzenia !!!
gdzie jest ta podpowiedz?? i jak ta gre przejsc
taka sobie
niezbyt, ale...
Przeszłem to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
grałem tez w pierwszą wersje tez przeszłem!!!!!!!!!!
macie jakies podobne gierki??????????????????????
przejście tej gry zajęło mi półtorej godziny ale się opłacało. super gierka! dzieki kasas
Hmm, od kilku dni nie mogę uruchomić tej gry... To samo jest z Hapland (jedynką)... Co jest grane?
suuuuuuuuuuper gra!!
UWIELBIAM TĄ GRE CHYBA NAWET LEPSZA NIŻ 1 CZĘŚĆ
Fajna gierka!!tylko trzeba nad nia pomyslec;DDD
dlaczego niechce sie wlonczyc?
ta gra nie chce sie wlonczyć jest.....lepiej nie mówić jaka kur... i hu...
Kazali przekazać niech każdy chłopak dzisiaj wieczorem ma w opisie imie dziewczyny która mu sie podoba a wszystkie dziewczyny imie chłopaka któłry jej sie podoba.(zaczynamy ok 21:28) kto wie może dzisiaj zobaczysz swoje imie.Wyślij każdej osobie na swojej liście.Fajna zabawa napisz do wszystkich TYLKO NA PEWNO
Do DUPY !!!!!!!!!!!!!!!!!
1. Beznadziejna grafa(co widac na screenach)
2. Niemoge urochomic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3. I wogole nie lobie takich gier !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
viesiek, trzeba otworzyć tą klapę jak ludzik będzie na niej a nie tak żeby go ta klapa przygniotła.
Hej kiedy wreszcie będzie działać?
Do bra troche poszukałem i jest :)
http://www.deviantart.com/view/18429249/
kurcze od dwóch godzin gram w hapland 1 i niewiem jak to przejść czy może mi ktoś napisać krok po kroku jak to przejść??!! moje gg 5500531 prosze was
no szkoda że takie krutkie....:P
Klikasz na walizkę po prawej stronie. Klikasz na strzałkę pod nią. Klikasz na gościa który wyjdzie z walizki. Otwierasz okno po lewej stronie. Ustawiasz lufę armaty do góry. Klikasz na gościa od armaty, a jak kamień uderzy w dzwon, to w odpowiednim momencie klikasz na dżwignię (tą z ostrzami). Ustawiasz lufę w dół. Klikasz na gościa od armaty i tuż potem na kładkę nad przepaścią tak, żeby granat się od niej odbił i wybuchł w powietrzu. Potem powtarzasz operację żeby drugi granat wybuchł w powietrzu. Potem klikasz na gościa od armaty. Wtedy wystrzeliwuje kartę, a drugi gość otwiera drzwi. Znowu klikasz na gościa od armaty, wpada do środka. Klikasz na strzałkę pod walizką, wychodzi drugi gość. Ustaw lufę do góry. Wystrzel gościa, który siedzi w armacie i jak znajdzię się na pagórku kliknij na niego. Teraz kliknij na dźwignię, potem 3 razy na dzwon i mina rozwalona. Ustaw strzałkę w prawo i kliknij na drzwi. Jak koleś wejdzie do bramy kliknij na gościa w grocie. Jak mysz z kosiarką dotknie ziemi, kliknij na prawe okno i wtedy ten gość zrzuci kamień na wstrętnego gryzonia i przeszedłeś grę. Jeżeli udało Ci się rozwalić minę tuż po wystrzeleniu drugiego kamienia, nie musisz wykonywać czynności opisanych pogrubionym tekstem.
Świetna gierka:))) Niestety bez podpowiedzi się nie obeszło:/
super gra, naprawde warto zagrać
hej ludzie polecam gre "The Dark Room"
bardzo dobra
NIe wyczuwam momentu kiedy upuscic kule ale caly czas probuje
czesc przeszłem ta gre jest super ale cos w niej brakuje po prostu czuje to ale tak to ona jest super
dzieki kasas bez ciebie to ani rusz :)
PS: najlepsz przygodowka na tej stronie to Griswold the Goblin
PS: najlepsz przygodowka na tej stronie to Griswold the Goblin
Dobra gra na poprawę logicznego rozumowania!!!Piszcie na gg:6851382
Super gra tylko jak trzeba bylo na samym koncu zapalic pohodnie (te pod ziemia)to jedna niechciala sie zapalic (ta pierwsza sama sie zapalila)
Kasas powiedz co mam robic?
TU MACIE LINK DO 3
http://www.foon.co.uk/farcade/hapland3/
kansas król
ja też nie wiem
co to wontek
fajna gra wejdzcie na mojegry.pl logiczne tam są 3 wersje tej gry
Zajebista gierka ;)
Hepland 3:
1. dajesz tego kolesia na platformie u gory na prawo
2. kliknij na marcheke.... i jak juz bedzie trzymal w lapie ta marcheke kliknij na ta gorna warstwe tej pokrywy od skrzyni zeby uderzyla w to... wtedy amrchewka poleci w doł
3. Wtedy jak marchewka juz spadni wyleca dwa zolte stwory i nalezy na nie kliknac zeby je zabic
4. wyjdzie wtedy to cos zielone zeby zjesc marchewke
5. nastepnie wlaczamy dwa przelaczniki do UFO
6. nastepnie kolesiem co jest ponizej na platformie... klikamy tyle razy az pojawi sie u gory znowu marchewka
7. klikamy na marchewke by koles ja zjadl a nastepnei klikamy na prwa strone skrzyni by ja otworzyc
8. przesowamy znowu dzwignie by pojawila sie czerwona strzalka i klikamy na nia by koles poszedl na wyspe
9. ZROB TO SZYBKO! kliknij na UFO nastepnie szybko kliknij na zolty przycisk po prawej pod skrzynia by uruchomic staczajaca sie skale. UFO porwie skale zamiast kolesia.Nastepnei koles idzie do domku do kibla i odpada wtedy ta biala pianka na dole...
10. kliknij na dzwonek do drzwi i powiedz kolesiowi by wspial sie z powrotem na gore
11. poruszaj pare razy dzwignia by pojawila sie u gory tarcza i daj kolesia co stoi u gory platformy na lewo
12. trzeba zmienic przelacznik na otwarty przy zielonej strzalce pod platforma a na stepnie pociagamy za dzwignie by koles przeplynal na druga strone wody
13. kliknij na tube ktora znajduje sie nad kolesiem ktory porzeplynal wode by tuba sie skrzywila w gore
14. ZROB TO SZYBKO! kliknij na UFO i jak juz bedzie opuszczalo ekran klikamy na rarcze a pozniej na dzwignie zeby wyrzucic kamien z tuby po czym kamien uderza w UFO i zamraza wode
15. pozniej znow klikamy na tarcze i pociagamy na dzwignie i potem znowu tak samo po ktorym czarna bomba i kamien zatrzymaja sie na zoltym koszu
16. klikamy na swiatlo za chlopkiem nad drzwiamy po czym zostaje wykopany na lod i idzie na swoje poprzednie miejsce
17. klikamy na srobe skrzyni i nastepnie klikamy na lewy zolty przycisk pdo skrzynia po ktorym skala znajdzie sie pod drzwiami
18. zamykamy zalacznik kolo zielonej strzalki i pociagamy dzwignie tak zeby pojawila sie bomba
19. kliknij na bombe ( koles musi stac dalej po lewej stronei platformy) i to powinno przetopic lod
20. klikamy na okno w lewym gornym rogu oraz na pajeczyne... klikamy najpierw na pajaka a pozniej na ptaka po ktorym ptak idzie po marchew ktora spada do kosza a pajak bierze jajo, ptak ziewa ogniem i rozwa to cos na drzewie rozwijajac sie, marchew bomba i kamien spadaja do wody ktora sie sposzcza...
21. klikamy na zalacznik obok zielonej strzalki i klikamy na na dzwignie po czym koles spada do jeziora i stoi przy koncowej dzwigni
22. Klikamy na lewa strone skrzyni po prawej stronie ekranu ktora sie otwiera oraz klikamy na liscie u gory z ktorych spada melon (albo cos w tym rodzaju) i rozwala urzadzenie UFO
23. Nastepnie klikamy na dzwonek po prawej stronie ekranu po ktorym mechanik wychodzi i zaczyna naprawiac urzadzenie UFO, lecz uwaga- jak mechanik wyjdzie z domu nalezy zamknac za nim drzwi
24. mechanik jak skonczy naprawiac bedzie chcial wejsc do domu lecz nie wejdzie wiec pojdzie do gory tam gdzie byla kiedys mina
25. klikamy na mechanika ktory zaczyna sie wspinac po drabinie a nastepnie klikamy na niego jeszcze raz i spala calosc winorosli
26. klikamy na czerwona strzalke az bedzie wskazywala na prawo nastepnie otwieramy wlaz do tunelu na prawo i klikamy na mechanika do tej pory az wejdzie do jaskini
27. TERAZ NAJTRUDNIEJSZE! kliknij na kolesia w jaskini a on wejdzie do skrzyni potem wyjezdza na czyms i pojedzie na nim wzdluz jasnkini... i kiedy bedzie znajdowal sie pod tym czyms czerwonym trzeba kliknac na to czerwone by nakropic to na ten wozek... nastepnie kiedy bedzie dojezdzal do tego garba...nalezy kliknac na kolesia w jeziorze i spadnie jakas plazma zielona z wierzy na wozek
28. SCENA FINALOWA:)
29. nie mozna klikac na "Do not Press"!! trzeba najpierw nacisnac na te kolo po prawej stronie ekranu i wtedy jak sie tabliczka odwroci klikamy tam:) KONIEC:)
nie chce mi sie włonczyć......................