Witam,
z wielką uciechą z paczkomatu odebrałam parę dni temu pudełkowe Dark Souls i kurna nie mogę zagrać ;/
Da się jakoś obejść logowanie do Windowsa? Mam konto (którego używam np. na xBoxie) ale nie wchodzi-niby złe hasło. Na Xboxie wchodzi.
Nowego założyć nie mogę bo wyskakują błędy.
Do drugiego (zapasowego konta) też się zalogować nie mogę mimo dwóch prób zmiany hasła- wciąż "złe hasło".
Mam w rzyci wszelkie udogodnienia, chcę po prostu savować aby nie wyszło jak z Batmanem, gdzie po 7 godzinach rozgrywki gra padła a ja się dowiedziałam, że ani razu mnie nie zapisało.
Chcę tylko zapisywać postęp gry.
Jak to zrobić? Akurat mam wolne dziś i czwartek a nie pogram ;/
Nie daje się, niestety... z Batmanem też były problemy, koniec końców pobrałam z torrenta crackowaną wersję.
Profil lokalny niby jest ale informuje mnie że "gram w trybie offline, zapis nie będziem ożliwy"
BTW jak zmienić język cholerstwa na angielski? na pudełku jak wół PL/ENG, nie chcę polskich napisów ani dialogów, przy instalacji nie było opcji wyboru...
W DSFix da sie zmienic jezyk gry. Gra wybiera wersje na podstawie jezyka ustawionego w Windows.
Jak chcesz calkiem wywalic GfWL to wrzuc plik ktory go blokuje, jest w sieci. Zawiera go miedzy innymi fix na 60fps, byl o tym news, poszukaj.
Niezły shit, jeśli możesz, to sprzedaj i kup wersję na Xboxa.
wampi - Kupiłeś oryginał, chwali się. Teraz wejdź na pierwsze lepsze torrenty, ściągnij pirata, wciśnij jeden skrót i ciesz się grą.
Język pobiera z systemu, stąd masz tylko polski.
http://blog.metaclassofnil.com/?p=219
Użyj tego fixa który rozwiąże sporo problemów, a dodatkowo możesz wybrać tam język angielski. Możesz stworzyć profil lokalny w GFWL i BĘDZIE zapisywać gry, jedynie nie będziesz miał możliwości grania w sieci - przy tabunach PCtowych cheaterów jest to raczej błogosławieństwo a nie strata.
Ech, chyba faktycznier z torrenta wezmę ;/ Bioręwersje kolekcjonerskie a potem się tak kończy. Z Games for Windows same mam torrentowane gry mimo pudełek na półce. Batman, Fallout a teraz to..
Profil lokalny stworzyłam, Player1 - niestety, nie zapisuje gier. Przed każdym rozpoczeciem gra wypluwa, że gram offline a savów nie ma. Próbnie już 4 konta stworzyłam, 4 przypadkowe postacie i gralam do pierwszego punktu zapisu (raz nawet do drugiego w porywie waleczności). Lipa, nie zapisuje.
A co do języka to kurczę mam ustawiony Windows po angielsku. Wszystko mam po angielsku.
Dzięki za fixa, zerknę, czy pomoże
Ew. może jest jakiś mod, który zezwoli na savowanie w dowolnym momencie (a nie w savepointach), wtedy może zaskoczy.
Dycu -> Cicho, bo przyjdzie Narmo i Ci da po łapach.
Użyj fixa, w ostateczności pirata. Ewentualnie sprzedaj/oddaj jeśli jeszcze nie zarejestrowałaś klucza i kup wersję na Xpudło, skoro je masz.
... ano klucz zarejestrowany. To jest śmieszne. Jest przypisany do mojego "oficjalnego" (działającego z Xboxem) konta, ale zalogować mnie nie chce ;/ A przypisało klucz. I przy kolejnych próbach z innymi kontami było "klucz już zarejestrowany".
Nigdy więcej Games for Windows.
A na Pc wolę kupować, bo mam piękny szerokokątny ekran a telewizor sprzed 8 lat. Xbox kupiony tylko dla Brutal Legend i paru kinectowych zabawek
Przyznam szczerze, że z pudełkowych wersji bez problemów działał mi Stalker i Assassin's Creed. Zdaje się że Wiedźmin też, ale drugi, bo pierwszy też wymagał "kopii zapasowej świętego torrenta". A mam koło 120 tytułów, wszystkie pudełkowe.... Jak nie problemy z Microsoftowym kontem to crashe albo w ogóle nie odpalały - do tej pory czekam na pomoc w kwestii Wormsów 3D z 2006 albo 2007 ;)
Miałem identyczny problem po zarejestrowaniu gry nic nie dało się zrobić. Dopiero odczekałem jakiś dzień lub dwa i zaczęło działać.
Moja rada jest taka abyś poczekał jeszcze dzień. Jak się samo nie naprawi nie pozostaje Ci nic innego jak tylko pisać do pomocy technicznej.
Mozesz tez sprubowac zmienic haslo na takie co nie zawiera specjalnych znakow tylko litery i cyfry.