Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Dalsze problemy z komputerem pomocy :'(

08.01.2013 18:20
gtx295xD
😒
1
gtx295xD
81
Szef Syntetycznej Mafii

Dalsze problemy z komputerem pomocy :'(

Witam. Niestety po wymienia uszkodzonych kości ram na sprawne nadal mam problemy z prawidłowym funkcjonowaniem komputera. A więc tak włożyłem kość ramu włączyłem kompa działa ok. Przeskanowałem Memtest86+ 0 błędów ok. Komputer jeszcze pochodził z 1h wszystko pięknie. Wyłączyłem go. Włączam ponownie nie ma obrazu. Monitor na 100% sprawny, podpięty pod kartę zintegrowaną. Nie ma obrazu, raset x10 dalej to samo. Nie wiem co to może już być. Komputer nie daje komunikatów o błędach tzw. pisków. Pomoże ktoś?

08.01.2013 19:01
2
odpowiedz
razor19957
126
Mechatronik

Odłącz i podłącz ponownie kabel do karty graficznej, ostatnio jak odłączałem kompa miałem to samo, komp się włączył a obrazu nie było (no signal) pisało na monitorze. Po ponownym podłączeniu kabla pomogło. Jeżeli masz dwa wejścia w karcie (ja mam bo nie mam zintegrowanej) to popróbuj z dwoma.

08.01.2013 19:26
3
odpowiedz
SebaAkaPelo
23
Pretorianin

To nie musi być karta graficzna. Może źle kości zamontowałeś. Spróbuj ponownie wypiąć i wpiąć. A jak nie to zamień sloty jak podpinasz.

08.01.2013 21:18
gtx295xD
4
odpowiedz
gtx295xD
81
Szef Syntetycznej Mafii

Tzn. tak. Jak monitor jest włączony a nie podpięty pod grafę to u mnie też pisze no signal. Ale był podpięty i tylko dioda migała i cały czas cały czarny ekran. Kość dobrze zamontowana na 100%.

Edit.

Włożyłem kartę dedykowaną w slot AGP i działa ok, a na tej zintegrowanej nie ;/.

10.01.2013 07:40
gtx295xD
5
odpowiedz
gtx295xD
81
Szef Syntetycznej Mafii

A więc tak włożyłem jedną kość ram'u przetestowałem trzy raz MemTest 86+ v4.20 i zero błędów. Komputer działał ok przez 2 godziny. Później blue screen reset i mówię przetestuję jeszcze raz MamTestem tym razem wywaliło trochę błędów. Później testowałem programem GoldMemory v5.07 przez ponad 6 godzin i zero błędów. Na moje oko pamięć jest ok tylko coś innego powoduje te zakłócenia. Tylko co?

10.01.2013 08:01
😊
6
odpowiedz
zanonimizowany889090
4
Centurion

Włącz biosa i sprawdź temperaturę karty graficznej jeżeli masz kompa już od jakiegoś czasu i go nie otwierałeś tzn czyściłeś wiatraczków z kurzu tzn. z kurzu jak z kurzu robią się takie twarde jak kamień placki które blokują ruch wiatraczka i po prostu się przegrzewa ewentualnie sprawdź zasilanie czy nie pobierasz za dużo V na zasilaczu , albo ramy są źle wpięte czasami są problemy bo nie wchodzą wszystkie części ja ostatnio się męczyłem ze starym kompem ten sam problem tak z daleka ci nic nie powiem szczerze ale może coś pomoże

Pozdrawiam ;)

10.01.2013 14:56
gtx295xD
7
odpowiedz
gtx295xD
81
Szef Syntetycznej Mafii

Temperatury podzespołów w normie, komp czysty, ramy dobrze wpięte na 100% w sumie inaczej by nie weszły i komp by się nie włączył...
A co do zasilacza to właśnie nie mam możliwości sprawdzenie.

Forum: Dalsze problemy z komputerem pomocy :'(