Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Czytacie licencje instalowanych programów

02.12.2013 15:25
1
zanonimizowany955247
3
Chorąży

Czytacie licencje instalowanych programów

Czy tylko klikacie ,,dalej"?

Nasila się ,,moda'' na całkiem legalne, za zgodą użytkownika przerabianie jego komputera w zestaw górniczy do wykopywania bitcoinów.

Instałujemy, klikamy i mamy 50% wzrost obciążenia komputera, wyją węntylatory, a licznik prądu galopuje.

02.12.2013 15:28
2
odpowiedz
Hakim
247
Senator

Bardzo rzadko, ale też nie instaluję czego popadnie bez uprzedniego wywiadu czy jakiegoś syfu czasem nie wciska. Dlatego od pewnego czasu podchodzę z rezerwą też do programów pobieranych z sourceforge. Gdzieś niedawno czytałem, że zaczynają doklejać do instalatorów jakieś śmieci.

Ale o tym co piszesz, to w sumie nie pomyślałem, że można instalatory programów wykorzystać do czegoś więcej niż spamu reklamowego czy toolbarów. Dobrze wiedzieć, trzeba zwiększyć czujność ;)

02.12.2013 15:30
deTorquemada
👍
3
odpowiedz
deTorquemada
258
I Worship His Shadow

Podobno Facebook Masenger (chodzi mi o apka na fona) moze nagrywać dzwięk, dzwonić do znajomych bez zgody uzytkownika i takie tam. Fajne :P

http://www.spidersweb.pl/2013/11/messenger.html

Nie wiem, nie uzywam co prawda, ale brzmi to fantastycznie :)

02.12.2013 15:31
graf_0
4
odpowiedz
graf_0
117
Nożownik

Jeszcze nie słyszałem o takim programie, choć sam miałem taki pomysł :D

02.12.2013 15:33
5
odpowiedz
Child of Pain
192
Legend

Legalne? Z jakich to programow? Dziala to w podobny sposob jak "ukryte i niechciane" dodawanie toolbarow ktore potem zajmuja 90 procent okna przegladarki?

02.12.2013 15:34
NewGravedigger
6
odpowiedz
NewGravedigger
196
spokooj grabarza

oczywiście, że tak

BA

ja wszystkie licencje drukuję i chowam do szafy. Najgorzej jest ze Steamem, bo ten zmienia ją co miesiąc :/ już dwa kontenery mam zapełnione..

02.12.2013 15:39
cswthomas93pl
😃
7
odpowiedz
cswthomas93pl
148
Legend

Niestety Facebook zmusił mnie ostatnio do zainstalowania Messengera. Wcześniej wystarczyło kliknąć tylko "Nie dziękuję", a teraz bez tego badziewia nie da się wiadomości wysłać.

dzwonić do znajomych bez zgody uzytkownika

Mam dwa telefony, w smartfonie akurat używam sieci Heyah do pisania i odbierania smsów. Także powodzenia w dzwonieniu do znajomych z 3gr na koncie.

Forum: Czytacie licencje instalowanych programów