Witam
Dostałem propozycję od pewnego gościa o wymianę mojego X360 z dużym osprzętem na jego komputer średniej klasy.
Komputer :
Procesor: AMD Athlon II x3 450 3.20GHz (3rdzeniowy)
Ramy:2x2gb 4gb DDr3
Karta Graficzna: Gigabyte HD 5670 1gb ddr3
płyta główna: asrock N68-S3 UCC
zasilacz: Logic 400 Pro
Dysk twardy: Samsung 500gb
Opłaca się dopiąć dealu ?
Jeżeli ograłeś wszystko co ciekawe na X'a, to wymień.
Zgadzam sie z Vader
Nie warto. Na tym PC i tak nie pograsz w nowe gry
W nowe gry nie pogra, ale może ma ochotę w starszych grach na lepsze detale, niż na konsoli? :)
Ja jednak zostałbym przy konsoli.
Łoooot de Faaaax? Jak to nie pogra w nowe gry? Lama ze mnie jeżeli chodzi o procesory ale reszta jest na pewno lepsza od mojego rupiecia
Mój PC odpala każdą grę na rynku (oczywiście Far Cry 3 na niskich, podobnie Alan Wake) a ten komputer jest jeszcze lepszy. I z pewnością odpali więcej niż 360'tka i to w lepszej grafice.
Nowy Battlefield czy Batman będzie działał.
No chyba że ktoś się łudzi że ten sprzęt odpali nextgenowe produkcje. Tu już bez nowych komponentów się nie obejdzie.
NIE WARTO!
Czemu? Na tym PC w gry nowej generacji i tak nie pograsz komfortowo, na twoim miejscu sprzedałbym/wymieniłbym się na PS3 i ograł wszystkie fajne exclusivy z tej konsol (The Last of us!) ew. zbierał na nowy system, jeżeli chcesz się przestawić na PC master race to lepiej zainwestuj w nowy sprzęt.
Przykro mi, ale to nie jest komputer średniej klasy, na dzisiejsze standardy jest to komputer bardziej pod zastosowania biurowe + filmy, niż pod gry.
IMO nie warto się wymieniać, lepiej sprzedać konsolę wraz ze wszystkimi grami, dorzucić parę złotych i złożyć nowy o wiele wydajniejszy sprzęt.
[9] "parę złoty" to dla ciebie 600zł ?
Tyle właśnie potrzebuje ,żeby złożyć dobrego PC (za X360- 900zł +600zł)
Nie wiem jak z resztą, ale wiele złego słyszałem o zasilaczach firmy Logic, więc tu bym nie ryzykował.
Zostań przy X360. Na nim pograsz w nowe gry jeszcze przez jakiś czas. Na tym wątpię żeby np. taki BF4 ruszył na sensownym ustawieniach w multi. W takie Watch Dogs też raczej nie pograsz.