Witam,
jak, że mój brat ma zamiar kupować kompa to nie chcemy kupić pierwszego lepszego szrota i przychodzę do was z prośbą czy komputer ze zdjęcia jest dobry jak na cenę 1800zł. Czy pociągnie takie gry jak np. GTA V, Wiedźmina, Assassin's Creed Origins na 60 FPS? Dodam jeszcze, że komputer jest używany, ale większego znaczenia to chyba nie ma.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Widziałem tych co robili PC „DO GIER” z Q6600, (gamingowa obudowa za 50zl) gt 730 ddr3, 8gb ram ddr2 i dysk 1tb złożony z 2 dysków 500gb haha 1000zl chciał.
Nie warte. AM3+ nie bierz bo to ma 0 możliwości na korzystną rozbudowę. Taniej chyba nówkę byś złożył z tymi parametrami ale pewny nie jestem. Lepiej wybierz inny i nie z Allegro. Tam są same janusze. Brat kupił pół roku temu za 950zl komputer: intel xeon 1245 (coś takiego), 8gb ram, gtx 1050 1tb dysk. A to (prawie) połowa twojego budżetu. Ja bym celował raczej w ryzeny z takim budżetem
Dobra dzięki za odpowiedzi. Zeby nie tworzyc nowego wątku to dodam to tu. Co myślicie o nim? Aktualnie kosztuje 2 tys., bo licytacja. Chodź z tego co mi wiadomo lepiej nie brać teraz procesorów z intela, bo bardziej opłaca się z Amd, ale mogę się mylić.
Pomyśl o czymś takim prędzej, zestaw nowy za 2300zł. Jak poszukasz używek bo w to celujesz jak widzę to urwiesz kilka stów i zamkniesz się w zakładanym budżecie.