Witam mam problem z niektórymi nowszymi tytułami niby chodzą ale na niskich detalach oraz czasem sie zatną czy jest to wina mojego procesora ?? Wstawiam zdjęcię menadżera urządzen. Proszę o pomoc
Jakie konkretnie gry ?
Jak grasz sobie gierkę sprawdź wydajność procesora możliwe też że karta graficzna ci nie wyrabia jak gierka ma duże wymagania pod tym względem
FarCry3 i AC3 Oraz jeszcze kilka gier w ktore grałem wczesniej
Far Cry 3 powinien chodzic na lepszych ustawieniach. Gdy gralem w assassina na 2 rdzeniowym procku nie dalo sie grac, a jak wymienielm na 4 rdzenie to jest juz lepiej.
Edit: Masz pobrane najnowsze sterowniki do karty graficznej ?
sterowniki mam a moze polecacie jakiś dobry procek ? ( nie za drogi ) :P
na tym procku Far Cry 3 chodzi MAX 23fps, kiedyś widziałem test i nawet lepsze karty od 6850 z nim nie dawały poprawy(podobno), AC3 też poptrzebuje 4 rdzeni
to jest bardzo słaby procesor dla nowych gier, wystarczy dla gier do 2009 roku najwyżej, taka ogólna konkluzja
400 zl
http://allegro.pl/procesor-intel-pentium-dual-core-g860-2-3-0ghz-box-i2993214870.html
a co powiecie o tym procku??
nie warto będzie bardzo mały wzrost wydajności
lepiej jakiegoś i3
Nie przeczytałeś wyżej? Musisz mieć 4-rdzeniowy procesor aby pograć w FC3 i AC3 w rozsądniej ilości klatek na sekundę, ten Pentium nic Ci nie da. Polecam jakiegoś i5.
Wymień procka na i5 i gry będą śmigać.
Aby zmienić procka na I5 musisz również mieć inną płytę główną a co za tym idzie pamięci na DDR3.