Pytanie kieruję głównie do tych, którzy grali w multi na PS3. Konkretnie chodzi o o to, że do tej pory grałem ze znajomym przez net na PC, ale niestety z pewnych względów dalej na PC nie mogę grać, ponieważ muszę przenieść się do innego pomieszczenia (gdzie mam projektor). Przenoszenie kompa za każdym razem nie wchodzi w grę, dlatego, albo musiałbym kupić drugiego peceta, albo po prostu konsolę. Problem jednak w tym, że znajomy ma GTA również na PS3 i twierdzi, że ze względu na sterownie, źle gra się w multi. Czy faktycznie jest taki problem z tym czy po prostu to kwestia indywidualnego podejścia?
Grałeś na PC na padzie, czy myszka+klawa? Mi się akurat na padzie w multika GTA4 niezbyt dobrze grało. Za to np. w Red Dead Redemtion - wybornie. Nie wiem od czego to zależy.
Latanie helikopterem na klawiaturze to jest jakaś katastrofa. Nie wiem jak na PS3, ale na padzie od Xboxa lata się 100x wygodniej, jeździ samochodami zresztą też. Co do strzelania, to zależy co kto lubi :).
Ja miałem podobnie jak Yancy [2], może to kwestia tego, żę RDR nie było na PC więc nie ma porównania? Tak czy inaczej to raczej kwestia przyzwyczajenia.
Co do strzelania, to zależy co kto lubi :)
Właśnie znajomy twierdzi, że człowiek ginie zanim zdąży się odwrócić. Czy to prawda?
Choć z drugiej strony wydaje mi się, że nawet jeśli to prawda to w końcu obie osoby mają ten sam problem, bo obie graja na konsoli. Gorzej byłoby była możliwość grania równocześnie na PC i konsoli, ale o to już pytałem w poprzednim wątku i takiej opcji nie ma.
Problem masz tylko i wyłącznie wtedy kiedy kompletnie nie ogarniasz gry na padzie. Wtedy cię zleją i najprawdopodobniej rzucisz padem o ściane albo przestaniesz w to grać. A najlepiej pooglądaj na YT multi i zobacz co o tym sądzisz.