Przestańcie już z tą stroną. Nudne to się robi.
wrzucilem tylko screena z testem na tej stronie ale wiem że tak stron czasami oszukuje wieć chciałem się upewnić
Ogólnie jest tak. Strona ta nie jest najgorsza ale też nie najlepsza. Taki po części pic na wodę.
Później jednak pokazuje Ci, że jest okej, bo pamięć karty graficznej jest większa niż ta wymagana.
Co do pytania. Szczerze mówiąc ciężko powiedzieć, to jest laptop. Karta graficzna sama w sobie nie jest zła. Procesor, no cóz...dwurdzeniowy, a tutaj minimum to 4-rdzenie (choć C2Q to już jest całkiem stara technologia).
Jak pójdzie? Myślę, że powinieneś trochę poczekać i po premierze się przekonać patrząc na filmiki na youtube albo na innych stronach. Myślę, że uzyskasz sensowne odpowiedzi, które Cię nakierują, czy aby warto jest wydawać kasę na grę, której płynność może być niekomfortowa na Twoim sprzęcie.
Grę uruchomisz, ale jak będzie działać to jedna wielka loteria. Wymagania często są podawane na wyrost i odpowiadają 30 fps w 1920x1080 przy nisko-średnich detalach.
CPU wydajnością odpowiada mniej więcej C2Q z wymagań minimalnych, ale jeśli gra jest zoptymalizowana na 4 rdzenie, to może działać na tym i3 gorzej, choć myślę że to nie powinien być problem.
O ile jednak CPU jakoś tam da radę, tak GPU jest po prostu słabe. GF635M to odpowiednik 8 letniego GF8600, który już na premierze był kartą ze średniego segmentu. Podany w minimalnych GF460 jest 2-3x szybszy. Zatem jeśli gra będzie grywalna to tylko w najniższych detalach i 1280x720 albo jeszcze niższej rozdzielczości.
Choć tak naprawdę trudno cokolwiek powiedzieć. Może być tak, że gra w ogóle nie będzie grywalna, niezależnie od ustawień nie przekroczy 15 fps, a może też tak być, że na średnich detalach będziesz miał 30 fps w laptopwej rozdzielczości.
Co prawda od premiery minęło mało czasu ale chciałbym się dowiedzieć czy watch dogs chodzi na słabszych kompach i laptopach?