Witam!
Mam pytanko czy na takim sprzęcie pójdzie mi Wiedźmin 3 i GTA V? Jeśli tak to na jakich ustawieniach i w ilu fps-ach?
Intel I3 530 2,93ghz dual core
NVidia GTX960 2048MB
8GB DDR3 660,7mhz
Nie mówię że gry od razu mają działać na najwyższych. Chodzi mi chociaż o jakieś średnie ustawienia. Byłbym wdzięczny za wszystkie informacje.
Pozdrawiam
Żadnych średnich nie będzie w Wiedźminie. Nawet na najniższych będzie być problem. W Gta V może będą średnie, ewentualnie na niskch będzie bardzo dobrze działać. Procesor to relikt pierwszej generacji. Karta graficzna jest nie wydajna a ram to wolne gówienko.
A gdyby ewentualnie procesor wymienić na jakiegoś i5 czterordzeniowego?
wymień płytę główną na np. ASRock H110M-HDV koszt ok. 230zł procesor na np. i3-6100 i ramy ddr4 karta graficzna jest wydajna wiedźmin pójdzie ci na niej na wysokich lub nawet na najwyższych w około 50 fps-ach
Nie no, powinieneś mieć te 30 fps przez większość czasu w Wiedźminie, z GTA raczej bez problemu. Teoretycznie możesz grać nawet na wysokich, procesor i tak ograniczy ilość klatek. Podaj jaką masz płytę i chłodzenie, być może uda ci podkręcić procesor.
Po co mu bzdury gadasz? Jakie wysokie? Na wiedźminie? Nie ważne, że ma GTX 960, który pozwoli na zagranie na średnich detalach? Procesor będzie ograniczał kartę a karta nie będzie w stanie wykorzystać swojej wydajności.
@Autorze - wymiana może i ma sens, ale w tym momencie dostaniesz zupełnie inny sprzęt, niż twój obecny. Będziesz musiał wymienić płytę główną, żeby zakupić nowy procesor i go wykorzystać. Do tego dojdzie wymiana ramu, bo na nowym mobo, nie użyjesz swoich starych. Ogólnie wydatek. Lepiej składać nowy sprzęt na nowej podstawce.
http://www.purepc.pl/karty_graficzne/wiedzmin_3_dziki_gon_test_procesorow_i_kart_graficznych?page=0,7
GTX 960 ponad 30klatek.
Procesor 30klatek też powinien wyciągnąć, może spadki będą w Novigradzie.
Zmiana na i5 wystarczy by płynnie zagrać.