Kupiłem prostownik, zdjęcie obok.
Powiedzcie mi drodzy GOLowicze, specjaliści od wszystkiego :)
Jeśli świecą się tylko dwie diody, MAX oraz 100%, to:
A) Akumulator jest w pełni NAŁADOWANY
B) Akumulator jest w pełni ROZŁADOWANY
C) Chińczyk miał mieć wkrótce wykonany wyrok śmierci i miał wszystko w d...
Grammar Heil! To było specjalne, dziękuje, pozdrawiam.
W takiej sytuacji akumulator jest w pełni naładowany.
Chyba że podpiąłeś minus do plusa a plus do minusa to zupełnie na odwrót.
Niestety, jest zupełnie odwrotnie... :/ Tzn. MAX i 100% wskazuje iż akumulator jest całkowicie rozładowany.
Proszę mi teraz wytłumaczyć dlaczego... :/
jest pare opcji:
A)tak jak pisałeś, kupiłeś prostownik od Chinoli na promocji a oni pomylili się w opisie
B) Podłączasz odwrotnie prostownik [tzn zamieniasz kierunek przepływu prądu]
Jeżeli faktycznie wyświetla Ci że akumulator jest rozładowany to spróbuj coś podłączyć pod niego, żarówkę chociażby albo co innego co pracuje na 12V [zasilacz PC, większość wkrętarek akumulatorowych] ew sprawdź "ręcznie"
Az taka blondynka nie jestem :) Czerwony do czerwonego, czarny do czarnego. Akumulator jest na 100% rozładowany, bo nie daje rady kręcić (za długo oświetlenie w pojeździe było zapalone).
No i na początku wyświetliło mi MAX i 100%, po paru godzinach świeci się MAX, 100%, i dalej kolejne. Każda kolejna dioda najpierw świeci się słabo, potem coraz mocniej...
A może to chińczyki pomylili kable przy montowaniu? Jak podłącze odwrotnie to nic się nie spali?
Jak podłączysz odwrotnie to masz szansę na zakup nowego akumulatora :)
A może i więcej rzeczy jak zacznie się coś jarać ;)
Sporo po jakimś czasie diody zaczynają "świecić" to zostaw na noc ładowanie i rano zobaczysz, może po prostu "chińczyki" w środku kable odwrotnie polutowali i masz "min" i 0%" zamienione na "max i 100%" - zdarza się :)