Szukam gry która była by połączeniem shootera z bijatyka. Macie jakieś propozycje ?
Widok z pierwszej, czy trzeciej osoby?
W Sleeping Dogs, możesz strzelać i bić się. Ale nie jest to FPS.
Szczerze, nic mi do głowy nie przychodzi. Istnieją gry FPP, w których do przeciwników możesz strzelać lub tłuc ich czym popadnie (Dead Island, Condemned), ale takiej klasycznej nawalanki z możliwością strzelania to sobie nie przypominam. No chyba, że weźmiesz pod uwagę F.E.A.R., gdzie wrogów można podcinać i uderzać ich kopniakiem z wyskoku.
Na pewno kwalifikowałaby się gra Breakdown, ale wyszła tylko na pierwszego Xboksa.
W Mirror's Edge masz też poniekąd możliwość używania broni oraz walki wręcz.
W dead island mozna bic i strzelac ( mniejsza o to ze karabiny i strzelby wszelakiego rodzaju nie byly specjalnie uzyteczne)
Edit: sorki, U.V już napisał
Uncharted, jeżeli posiadasz PS3.
Niestety tylko PC i to takiej średniej/niskiej jakość. ( choć Far Cry 3 poszło na średnich co mnie bardzo zdziwiło )
A jeżeli chodzi o 3-osobowe gry to mielibyście jakieś propozycje ( z starszych tytułów )
ONI :>
@Down
3rd Person Perspective :P Czytamy cały wątek a nie tylko tytuł i ostatnie posty.
3- osobowe na jednym ekranie, nie koniecznie bijatyki
- little figter
- Rayman (wiem, że na konsole była taka opcja, nie wiem jak PC)
- Seria Heroes (polecam III)
- Marvel ultimate alliance (chyba też inne gry z serii x-men, nie kojarzę do końca)
Z TPP to na pewno Bourne Conspiracy (chociaż nie jestem pewny czy jest na PC).
Edit: akurat nie wyszła na PC, sorka :P
https://www.youtube.com/watch?v=rW4w_7GRUPE
https://www.gry-online.pl/gry/oni/z8d13
Uwaga gra z 2001. Jak szukasz czegoś ładniejszego to cóż...
Źle zrozumiałem autora, a wątek czytam od początku, mój jest drugi post ;) Myślałem, że zmienił pytanie totalnie.
to w takim wypadku:
- remember me (nowsza trochę, i bardziej bijatyka)
Poza tym jest kilka serii gier gdzie walka wręcz i to na nią położony jest nacisk, ale też się strzela np.
Devil May Cry, Prototype, Deadpool
Edit. Remember me w sumie też bardziej do drugiej grupy pasuje.