Potrzebuję tani, prosty, nieduży laptop do pracy w officie i przeglądania internetu. Jedyne czego potrzebuję to wifi, opcjonalnie slot na karte sim..
Pytanie, czy jest jakakolwiek różnica w funkcjonowaniu zwykłego lapka a hybrydowego, 2w1 ? Mam wrażenie że te drugie są tańsze i już za okolo 600zł mogę zakupić w Windowsem w zestawie..
Czy jest jakakolwiek różnica w pracy na tych dwóch rodzajach laptopow ?
Te 2w1 to przeważnie tablet z doczepianą klawiaturą.
W sumie w działaniu różnicy nie ma, z tym, że te drugie są właśnie droższe. Najtańsze raczej odpuść, większość to badziewie o wydajności tabletu, ale z zasobożernym systemem. Często też mają tylko i wyłącznie 32/64GB pamięci własnej bez dysku twardego.
Jak ma być tanie, to poszukałbym poleasingowych laptopów biznesowych. Wydajnością nie odbiegają zbyt wiele od nowszych konstrukcji, a jakością wykonania stoją znacznie wyżej. Jednak jest to trochę przeszukiwanie śmieci, sporo z nich jest mocno wyeksploatowana, ale spokojnie można znaleźć bardzo dobrze zachowane egzemplarze.
Znalazłem model Laptop ASUS T100TAM-DK009H, przeczytałem na szybko kilka opinie w tym jedną recenzję i mam wrażenie że to chyba jedna z lepszych propozycji w okolicach 800zł... Prawda czy nie ? ;)
W porównaniu do normalnego laptopa, żałośnie słabe. Jako tablet może być nawet ok.
2GB ramu i 64GB pamięci wbudowanej to bardzo mało.
Nie widzę sensu w kupowaniu tego czegoś do pracy biurowej.