Tak ja w temacie jako iż nie jestem jakoś bardzo obeznany z technologia chciałbym o opinie osoby obeznanej? Dosyć mało gram jednak skusiłem się na promocje na Assasins Creed Odyssey na steam a tutaj taka niemiła niespodzianka że nie jestem w stanie zaktualizować sterowników do mojego radeona r9 380 4 gb przez co gra działa w około 20 fps. Do supporta ubisoftu już napisałem ale na naprawienie tego problemu nawet nie liczę. Spotkałem się z jakimś wpisem na zagranicznym w forum że można próbować instalować sterowniki pod windows 7 chociaż przyznam że boje się ze coś popsuje instalując oprogramowanie nie przeznaczone na omawiany system.
Warto spróbować.
Zepsuć raczej nic się nie da, najwyżej odinstalujesz, oczyścisz system i zainstalujesz poprzednie stery ponownie.
Sprawdź tę wersję Adrenaliny --> [link]
Ponoć instaluje się na Winie 8.1.
Sam nie mam jak sprawdzić.
Spróbowałem zainstalować sterowniki nawet nie wykryły mojej karty. No cóż mam do wyboru albo zwrócić grę przez steam albo próbować coś zdziałać. Czuję się oszukany w pewien sposób a trzeba było sprawdzana 7 instalować jak się komputer kupowało pare lat temu. Szkoda że chociaż że ubisoft nie był łaskawy umieścić takiej informacji na swojej stronie poświęconej wymagania ale czego ja wymagam od tej firmy. Wręcz pisali że to jedna z serii kart wspieranych. No cóż następnym razem będę musiał uważniej weryfikować czy będę w stanie zagrać w jakąś grę ( a np niewiele młodszy od ACO Vampyr działał już bez zarzutu) tak czy siak dzięki za próbę pomocy :)
Karta jest wspierana. System już niestety nie.
Musisz się przesiąść an Win 7 lub 10, bo pod te, najnowsze Adrenaliny już są napisane.
Niestety jeśli będę chciał pograć w coś nowszego to widocznie to mnie czeka. Ciekawi mnie jednak co stało za taką decyzja od strony producentów. Z tego co widzę argumentacją jest to że mało osób używa windowsa 8.1 no to według mnie to jest to lekka mówiąc krzywdzące bo mimo iż mój komputer pozwalałby mi na zagranie w wiele najnowszych tytułów to muszę wydawać kasę na nowy system żeby sobie w nie pograć. Nie będę się żalił na forum bo sam też mogłem to zweryfikować ale to była jedna z ostatnich rzeczy jakich się spodziewałem że wycofają wsparcie dla 8.1 a dla 7 zostawia.