Tak jak w temacie czy te podzespoły nie będą się ograniczać mam juz tą kartę ale nie wiem jaki procesor kupić używany na gwarancji do 700zł. Mam nadzieje, że mi doradzicie i czy na tym sprzęcie poszedł by bf4? Ramu będzie miał 8 GIGA.
Ograniczać nic niczego nie będzie. Ale przydało by się wymienić grafikę jeśli chcesz grać w najnowsze gry na ultra.
Battlefield 4 pójdzie, ale nie na max detalach.
4670K będzie najlepszy bo jest najnowszy, reszta teoretycznie nie jest słabsza, ale jednak starsza. Jak chcesz grać w 1080p to w BF4 pewnie będzie problem, ale na mniejszych rozdzielczościach powinno być ok (wina karty oczywiście).
hmm nie wiem czym się kierować bo wy mówicie ze grafika trochę słaba a testy pokazują, że z moją grafą powinna dać sobie rade na max detalach w bf4. A i trochę kiepsko z kasą u mnie czy wybrali byście mi procesor dosyć tani moze być używany ale na gwarancji żeby spokojnie poniósł tego bf4.
Bierz procka i wszystko będzie ok. Momentami w grze FPSy mogą spać poniżej 30 ale gra będzie jak najbardziej grywalna.
Jaką masz płytę?
płytę główną kupie sobie pod procesor a stara płyta główna to jakiś złom co nie da się na niej nic zamontować
Ten wygląda na niezłego http://allegro.pl/procesor-i5-4670k-wersja-box-gwarancja-24-miesiace-i4019840141.html ja sam posiadam i5 2500k i jestem zadowolony bo 2 lata i nadal daje rade a ten 4670k będzie super do tego kupisz fajną płyte z możliwościami OC i będzie to proc na długi czas
Właśnie się nad tym ogłoszeniem zastanawiałem ale bardzo szybko poszedł tak to bym kupił ;p no nic będę musiał poczekać na jakąś okazję dzięki wszystkim za podpowiedz co do sprzętu.
A taki procek by Ci nie wystarczył ?
http://www.agito.pl/procesor-intel-core-i5-4440-3-1ghz-box-81-878447.html
Właśnie zabardzo się nie znam więc nie wiem jaki wystarczy wole zawsze kupić coś lepszego
Do tej karty wystarczy Ci spokojnie i5 4570 lub i5 4440. Hmm jeśli się za bardzo nie znasz, to chyba nie umiesz podkręcać?
No podkręcać nie umiem ale pewnie jak bym zobaczył parę filmików to bym się nauczył a w ogóle mój korepetytor trochę się zna na sprzęcie wiec by mi pomógł.