Czy lepiej odłożyć na lepszy PC,i poczekać na wersje PC ? Jakie jest wasze zdanie ?
Ja mimo posiadania konsoli czekam na wersję PC. Na lepszy framerate i grafikę, ale przede wszystkim kluczowym jest pytanie:
https://www.gry-online.pl/forum/powiedzcie-szczerze-lubicie-grac-na-padzie-w-gta/z7c4f235?N=1
Głupie pytanie, jeżeli masz wolną kasę to kupujesz konsolę i GTA, przechodzisz grę i za dwa tygodnie sprzedajesz konsolę za te same pieniądze + GTA za 70% ceny czyli wyniesie Cie to jakieś 50 zł.
A czy warto samą konsolę? Imo warto, nadal jest bardzo dużo dobrych gier do grania.
Czy warto czekać na PC? To tylko i wyłącznie zależy od Ciebie i Twoich preferencji.
Wszystkie moje konsole kupowalem dla jednej lub kilku gier, w większości przypadków na jednej grze się nie skończyło i tego nie żałuje. Decyzja należy do ciebie. Jeżeli masz ciśnienie tylko na GTA to lepiej poczekaj na PC, a jeżeli masz zakusy na coś jeszcze to imo warto.
Oczywiście że konsola Na pierwszej pozycji masz więcej gier niż na pececie np.Exluxsivy :)
spoiler start
No i GTAV
spoiler stop
Ja kupiłem ps3 żeby grać we 2w FIFE, potem było good of war, uncharted, demons souls... i wiele innych.
Tak, dodatkowo jak kupisz PS3 masz całą masę świetnych exów. GT5, God of War, Uncharted, The last of us, Heavy Rain, inFamous itp itd.
IMHO jedyną konsolą wartą kupienia jest Wii U, najwięcej gier które NIGDY nie wyjdą na PC, jeśli chodzi o pozostałe - strata czasu i pieniędzy
Że co, jakich gier? Przecież na razie na tę konsolę nie ma gier :D
Zgadzam sie :)
IMHO jedyną konsolą wartą kupienia jest Wii U, najwięcej gier które NIGDY nie wyjdą na PC, jeśli chodzi o pozostałe - strata czasu i pieniędzy
chodzi CI O XBOX 360 I PS3?
Specjalnie dla jednej gry konsoli bym nie kupił, szczególnie jak i tak w końcu wyjdzie na pc.
Uważam, że nie, ale to zależy głównie od osobistych preferencji. O ile na PS3 są jeszcze z 3 tytuły, w które chciałbym zagrać poza GTA, tak na takim Xboxie nie już niczego co by mnie przyciągało - a dla 3 gier kasy mi trochę szkoda.
a ja właśnie nie, ja bym wolał na PS4 :) żeby rock jeszcze zaplanowali ;]
Trzeba byc glupim desperatem i tyle w temacie. Za jedna gre ludzie chca zaplacic 600-800 zł... parodia
MASZ Wielką racje :)
Edit: w poprzedni mój post chodziło mi czy RockStar jeszcze zaplanują GTA V NA PS4 chyba nikt se nie pomyślał że chodziło mi żeby PS4 kupić za głupią jedną gre
Chyba używke jak kupisz to ci sie opłaci ,a tak to bezsensu wiadomo ze GTA 5 wyjdzie na PC i lepiej dopracowana niż te konsole owszem na PS3 są fajne gierasy sam ci polecam ,ale dla jeden gry sie nie opłaca :)
Na pierwszej pozycji masz więcej gier niż na pececie np.Exluxsivy :)
Chyba nie masz pojęcia o czym mówisz. Rocznie na PC wychodzi gdzieś dwa razy więcej gier niż na obie konsole razem wzięte. A samych exów na PC wychodzi 10x razy więcej.
MASZ Wielką racje :)
Edit: w poprzedni mój post chodziło mi czy RockStar jeszcze zaplanują GTA V NA PS4 chyba nikt se nie pomyślał że chodziło mi żeby PS4 kupić za głupią jedną gre
Aha, czyli piszesz do samego siebie? okeeeej... I najpierw naucz się pisać.
Czy dla GTA V faktycznie warto kupić konsolę ?
Oczywiście, że nie warto. A kupowanie konsoli dla jednej gry i sprzedaż jej po skończeniu tej gry to jest taki bezsensowny motyw, że nie mogę. A już tym bardziej nie warto kupować obecnych konsoli na 2 miesiące przed premierą nowych... Jeżeli ja miałbym dziś kupić już jakąś konsolę to tylko 3DSa albo Wii U.
Rozumiem że gra świetna,ale kupować dla niej konsole , IMHO sick ...
Chyba że nie możesz wytrzymać haypu ,twoja kasa .
Dla jednej gry - moim zdaniem nie. Jeśli chcesz, to zacznij po prostu od tej gry, a potem zagraj w inną. Na którą zawsze miałeś ochotę, ale nie miałeś platformy. :) Moim zdaniem zakup dla tylko i wyłącznie jednego produktu jest bezsensowny.
@OP
Z Twojego pytania wynika że nie masz i nie miałeś żadnej konsoli - może to byłaby dobra okazja do kupienia. Granie na PC i na konsoli różni się, jest z tym związane wiele mitów, warto sprawdzić samemu.
Co do kosztów, to ktoś zainteresowany graniem na PC często inwestuje dużo - sam tego nie robię ale z tego co się orientuję, to koszt konsoli często porównywalny jest z jednym komponentem PC dla gracza - np. kartą graficzną i to wcale nie z najwyższej półki. Telewizor zapewne w domu masz, kanapę pewnie też. Rynek używanych konsol istnieje, gier też (GTA 5 nie posiada żadnego kodu online czy online passa więc spokojnie można ją odsprzedać gdyby Ci się znudziło / nie spodobało).
Dla samego GTA V wg. mnie warto, ale jak już kupisz, to przecież masz mnóstwo dobrych gier, RDR itd. zaczyna sie od GTA i wchodzi w świat gier dalej.
Sam w 2008 roku kupiłem Xboxa 360 dla GTA IV, przy okazji kupiłem także Gears of War i od tego zaczęła się moja przygoda z konsolami, IMO nie żałuję, ani jednej wydanej złotówki, gdyż ograłem dużo wspaniałych gier. Sam od pewnego czasu przymierzam się do zakupu PS3, głównie dla serii Uncharted.
Samo GTA V jest grą genialną, gra jest przeogromna i zdecydowanie warto zagrać.
Z reguły zresztą większość kupuje konsolę dla danej gry, a potem po prostu zostaje. Jakoś trzeba zacząć. ;)