Witam czy da radę odsyskać pliki skasowane ponad pół roku temu albo i rok? Dodam, że prawie nie używałem partycji na której się znajdowaly. Jezeli tak to jaki program polecacie?
Ja kiedyś przez przypadek usunąłem ponad 2k zdjęć, odzyskałem bez problemu dzięki płycie ratunkowej z komputer świata chyba numer z 2014. Jeśli nie masz tej płyty to możesz pobrać stąd:
http://chomikuj.pl/M.K-22/Naprawa+Windows*c3*b3w+!/P*c5*82yta+Ratunkowa+2014+Komputer+*c5*9awiat+2013+ISO
Powinno działać ale opinii żadnych nie ma więc....
Kilka dni temu sam musiałem sporo plików odzyskać więc się wypowiem i coś poradzę.
Najbardziej spodobał mi się i też najlepiej działał program ZAR Zero Assumption Recovery. Jest on w wersji demo, która pozwala na jednorazowe odzyskanie plików z maksymalnie 4 folderów. W moim pierwszym przypadku miałem wszystkie pliki w jednym katalogu więc program poradził sobie super, ładnie przywrócił strukturę katalogów i nazwy plików. Niestety jeśli chcesz odzyskać więcej folderów to musisz kilka razy skanować nośnik i kolejno po 4 foldery odzyskiwać. W moim przypadku zajęło by to wieczność więc zacząłem szukać innych programów.
Easy Recovery - jest płatny ale możesz pobrać wersję demo/trial (nie pamiętam, poprawić mnie) po zarejestrowaniu. W większości testów jest on na szczycie listy i to prawda bo mi bardzo pomógł.
Jest też Recuva która też spisała się dobrze ale w dziwny sposób mi poprzywracała pliki i je ponazywała.