Już mam dosyć tego. Widzę Asasyny i przede Wszystkim Far Cry'e i każda kolejna część to jest chamskie kopiuj-wklej. Jeszcze Asasyna jakoś mogę przeboleć, ale Far Cry - po fajnej trójce, kolejne części są tak wtórne, że rzygać mi się chce.
Niestety, jak ludzie będą kupować ten chłam to Ubi dalej ten chłam będzie wydawał i nawet nie pofatyguje się o jakąkolwiek innowacje. Po co mają inwestować w programistów skoro mniejszy zespół zrobi kolejną część w innej "skórce", a ludzie i tak kupią. Tak mi się marzą kolejne części Far Cry'a na poziomie, a wychodzi taka tandeta.
Czemu ludzie kupują gry Ubisoft
Bo im się podobają.
Bo mi się taki Asasyn podoba i lubię ten format. Po za tym nie ma totalnie alternatywy dla tego typu gry. Chce to sobie kupię. Nowego AC też biorę na premierę i będę się równie świetnie bawił jak przy Origins i Odyssey.
Z Ubiszaftem to nie wiadomo ale przynajmniej jest jakiś cień szansy że im się uda. Ostatnie Asasyny czy Breakpoint do wyrzucenia ale Watch Dogs 2 i Far Cry 5 to bardzo dobre gry, Siege tyle lat po premierze jest nadal super popularny.
Bo widać ludzie nie mają dużych wymagań.
Przyczyn jest wiele od małego wyboru wysokobudzetowych o podobnym potencjale gier (PC) po zwyczajnych niedzielnych graczy którzy grają w coś popularnego i mocno wydłużonego nawet kosztem kopiuj wklej byle jak najdłużej grać w grę.
Przyczyn jest wiele od małego wyboru wysokobudzetowych o podobnym potencjale gier (PC)
XD
Gier jest tyle samo co na konsole. Dziesięć mainstreamowych exów na całą generację wielkiej różnicy nie robi.
A już w ogóle o podobnej konstrukcji co gry Ubi kojarzę tylko trzy: Horizon, Spiderman i Days Gone.
Spójrz okiem przeciętnego gracza. Wybiera ograniczena ilość gier I określonych okresach np prze świętami. Na konsoli np. W 2018 rdr2 więc mocny konkurent Ubi na PC tylko assasyn. 2019 np. Jak piszesz days gone jedne święta drugie death stranding wciąż mocni konkurenci Ubisoft. Gier jest trochę więcej I prawie każda to mocny tytuł i cios dla Ubi. I taki gracz wciąż potrafi w wiedźmina grać. Także niby kilka tytułów a układ sił jest na tyle różny że Ubi wypada blado. Na PC jest słabiej dlatego Ubi tam Jeszce coś się udaje.
Spójrz okiem przeciętnego gracza. Wybiera ograniczena ilość gier I określonych okresach np prze świętami. Na konsoli np. W 2018 rdr2 więc mocny konkurent Ubi na PC tylko assasyn. 2019 np. Jak piszesz days gone jedne święta drugie death stranding wciąż mocni konkurenci Ubisoft. Gier jest trochę więcej I prawie każda to mocny tytuł i cios dla Ubi. I taki gracz wciąż potrafi w wiedźmina grać. Także niby kilka tytułów a układ sił jest na tyle różny że Ubi wypada blado. Na PC jest słabiej dlatego Ubi tam Jeszce coś się udaje.
Dałoby radę przetłumaczyć na polski?
Szpadoj trollu.
A właśnie z Far Cry jest taki u mnie problem ze po świetnej trójce liczyłem na więcej identycznego kontentu tylko w innym klimacie i chociaż czwórka jeszcze okej tak z piątej części zrobili jakiś pusty denny i niemy szajs. To samo z nowymi AC, Origina gra świetna a Oddysey straszne gówno.
Nie mniej jednak to fakt że ich gry są takie same, nawet jak mają inne tytułu to schematy są wciąż identyczne i zrzygac się idzie
Nie jestem jakimś wielkim fanem ubi-sandboxów, ale sam lubię od czasu do czasu zagrać sobie w jakąś ich grę. Ostatni Assasyn, Watch Dogs 2, Far Cry 5 itp. To naprawdę fajne tytuły, przy których po prostu miło spędza się czas i jednocześnie można sobie popatrzeć na widoczki. Co prawda konkurencja nieco podłapała temat i często tzw. ubi-sandboxy, przy których Ubisoft nawet nie działał (np. Spiderman czy Days Gone) wypadają dużo lepiej i ciekawiej.
Nie znoszę gier Ubi, ale to sprawa graczy. Co Cię to obchodzi,co kto robi ze swoją kasą?
Już mam dosyć tego.
Bardzo mi z tego powodu wszystko jedno.
Widzę Asasyny i przede Wszystkim Far Cry'e i każda kolejna część to jest chamskie kopiuj-wklej.
Widzę, że bladego pojęcia o temacie nie masz, bo ostatnie AC i Far Cry 5 (a już w szczególności New Dawn) odeszły od klasycznych założeń swoich serii. No, ale wypowiedzieć się trzeba.
Niestety, jak ludzie będą kupować ten chłam to Ubi dalej ten chłam będzie wydawał i nawet nie pofatyguje się o jakąkolwiek innowacje.
"Niestety, jak ludzie będą kupować ten chłam to Naughty Dog dalej ten chłam będzie wydawał i nawet nie pofatyguje się o jakąkolwiek innowacje."
Twoje zdanie można odnieść do każdego studia. Nie ty decydujesz co jest chłamem a co nie. Ubisoft robi solidne gry z formułą, która podoba się dużej ilości graczy. Wystarczy jako usprawiedliwienie ich wydawania.
Odnośnie innowacji, patrz wyżej.
Wydaje mi się (ale mogę się mylić), że ludzie je kupują, bo je lubią (dziwne, no nie?).
Między grami Assassin's Creed i Far Cry jest podobna różnica jak między 75% fpsów, nie widziałem jednak żeby ludzie narzekali na to, że większość fpsów to prawie ta sama rzecz tylko z innymi skórkami.