Witajcie, czytacie obecnie jakieś miesięczniki albo dwutygodniki? Możecie polecić coś popularnonaukowego lub motoryzacja? W pismach o grach liczy się tylko CD-Action, które zresztą czasem czytam. A może coś od siebie?
W latach 1998-2006 regularnie czytałem CD-Action, ale oni obniżyli grupę docelową, a ja dorosłem, więc teraz - z czystego sentymentu - spotykamy się nie częściej niż raz w roku.
W latach 1999-2010 czytywałem w miarę regularnie Piłkę Nożną, ale się odzwyczaiłem, no a ostatnio przeszli na jakiś dziwny format, przez co stali się dla mnie zupełnie aseksualni.
Próbowałem czytać Forbes, ale szybko okazało się, że to jest takie bardziej Bravo dla starszych ludzi czy zaowalowane Logo, niż prawdziwie rozwijająca lektura. Szybko porzuciłem.
Sporadycznie, ale z duża przyjemnością czytam Newsweeka. Lubię felietony Marcina Mellera, wstepniaki Tomasza Lisa. Podobają mi się ich artykuły z tzw. "politycznej kuchni", gdzie nie ograniczają się do narracji portali, tylko dają ploteczki, typu "Premier Kopacz nazywa tą i tamtą bazarówą, a Schetyna nie lubi się z Radkiem" - jara mnie to strasznie, bo rzuca dużo innego światła na pewne decyzje. Ale poza polityką lubie też inne artykuły w newsweeku, może poza tymi społecznymi (rozwody, pigułka po) i o kościele, te mnie akurat nudzą.
Czytam jeszcze trochę prasy codziennej, ale bardzo wybiórczo i głównie z przymusu, więc nie będę Was tym zanudzał.
Z popularnonaukowych poziom, obok NEwsweeka, trzyma Focus
Możecie polecić coś popularnonaukowego lub motoryzacja?
Świat Wiedzy. Polecam bardzo. Kupuję od początku
http://swiatwiedzy.interia.pl/
Men's Health, National Geographic, Top Gear, Logo, Forbes ale tylko jak mnie jakiś artykuł szczególnie zainteresuje.
"Focus" i "Świat wiedzy" wg mnie to strata kasy, przyzwoity poziom trzyma "Wiedza i Życie". "Świat Nauki" potrafi być dla przeciętnego czytelnika za trudny niestety.
Ja sobie radzę czytając WiŻ i ŚN :)