Kupiłem niedawno CS GO i ogolnie mam 90-140fps w zaleznosci od serwera ale spadają mi nawet do 30 i nie da się płynnie grać ;/.
Win 7 Home Basic SP1 32bit
AMD Athlon II 3x 3.11
2Gb ram
GeForce 9600GT 1gb.
Ustawienia gry oczywiście najniższe z możliwych, proszę o pomoc :)
A od kiedy 30 fps to gra niegrywalna?
A od kiedy niepłynne=niegrywalne? 30fps w CS to masakra (w negatywnym sensie), chcesz to się mądrz że jest inaczej.
Komp byl czyszczony kilka dni temu,
procesor w stanie spoczynku ma (wszystkie rdzenie) 31 stopni C, podczas gry 31 stopni C,
karta graf. w stanie spoczynku 45 stopni C, podczas gry 53 stopnie C.
Nie wiem czy to dobrze czy zle gdyż się na tym nie bardzo znam, ściągnąłem Everesta i tam sprawdzalem zuzycie pamięci RAM to w stanie spoczynku było 33% a podczas gry 78% czyli zostawało jakieś 450mb pamięci wolnej. Wiec ram chyba odpada? Ewentualnie sterowniki karty graficznej i dzwiekowej? Czy coś innego polecacie?
Temperatury są ok. To że nie zużywa ci całego RAM nie oznacza że go nie brakuje. System stara się nie dopuścić do sytuacji w której RAM jest pełny i zaczyna używać coraz więcej pliku stronnicowania. Najlepiej byłoby jakbyś miał możliwość pożyczyć od kogoś 2GB RAM i sprawdzić.
Aha, jak już to w najbliższym czasie bym dokupił sobie tero ramu, myślałem o kostce 4gb, zaglądałem do kompa to mam jedną kostke Patriot 2GB 1333MHz DDR3 CL9, i pytanie jest takie, jak będę kupował to muszę dokupić tej samej firmy? MHz muszą być identyczne czy mogą być większe? I jeszcze jedno czy CL musi byc takie same jak na starej kostce?