Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Crysis 3 problem

03.05.2013 18:23
1
zanonimizowany864214
11
Chorąży

Crysis 3 problem

Witam, mam problem z grą Crysis 3 mianowicie gra działa przez jakieś 10 minut, a później wyświetla się błąd, że sterownik ekranu przestała działać. Próbowałem już 4 sterowników i nadal problem występuje.
Moja karta to GeForce GTX 460, znajomy ma 6850 i nie ma takiego problemu. Dodam jeszcze, że u mnie występują takie mikro przycięcia w FC3 (u niego też tego nie ma). Zna ktoś rozwiązanie tego problemu?

spoiler start

Karty NV są do dupy.

spoiler stop

03.05.2013 18:44
Fee
2
odpowiedz
Fee
32
syf

Jeśli przeinstalowanie sterowników i zainstalowanie ich na czysto nie pomogło to oznacza, że twoja karta odchodzi z tego świata. Pobaw się w Furmarku - jeśli będą artefakty przy temperaturach niższych od, no powiedzmy, 80 stopni to karta pada.
W FC3 upewnij się, że masz wyłączone poniższe opcje:
- V-Sync,
- GPU maks. klatek bufor.,
- wygładz. krawędzi MSAA.
Są one niestety niedopracowane i powodują mikro przycięcia.

03.05.2013 19:10
3
odpowiedz
zanonimizowany864214
11
Chorąży

Coś mi się nie chce w to wierzyć, że karta pada, jak tylko mój internet będzie śmigał szybciej to ściągnę jakiegoś benchmarka. Nawet jeśli to dobrze, że mam jeszcze rok gwarancji

W FC3 miałem wyłączone te wszystkie opcje, klatek mam 35-40.
Jeszcze do przedwczoraj miałem 2 karty - hd 4850 i GTS 250, na obu grałem na identycznych ustawieniach i obie wyświetlały tyle samo klatek, ale na gts 250 czuć było większe mikroprzycięcia niż na Radeonie. Na Radeonie były praktycznie nieodczuwalne, na GTSie to co innego.

03.05.2013 21:57
4
odpowiedz
zanonimizowany864214
11
Chorąży

Zapomniałem na śmierć, że wczoraj podkręcałem kartę i co się okazało to właśnie przez to crysis 3 wywalał, także problem rozwiązany. :)
Far Cry 3 też jakoś normalniej działa.

Najwidoczniej mój egzemplarz (jest to Gigabyte i wg. benchmarka bez zmiany napięć idzie na 850 na rdzeniu). nie podkręca się aż tak dobrze.

Forum: Crysis 3 problem