Witam, mam problem z grą Crysis 3 mianowicie gra działa przez jakieś 10 minut, a później wyświetla się błąd, że sterownik ekranu przestała działać. Próbowałem już 4 sterowników i nadal problem występuje.
Moja karta to GeForce GTX 460, znajomy ma 6850 i nie ma takiego problemu. Dodam jeszcze, że u mnie występują takie mikro przycięcia w FC3 (u niego też tego nie ma). Zna ktoś rozwiązanie tego problemu?
spoiler start
Karty NV są do dupy.
spoiler stop
Jeśli przeinstalowanie sterowników i zainstalowanie ich na czysto nie pomogło to oznacza, że twoja karta odchodzi z tego świata. Pobaw się w Furmarku - jeśli będą artefakty przy temperaturach niższych od, no powiedzmy, 80 stopni to karta pada.
W FC3 upewnij się, że masz wyłączone poniższe opcje:
- V-Sync,
- GPU maks. klatek bufor.,
- wygładz. krawędzi MSAA.
Są one niestety niedopracowane i powodują mikro przycięcia.
Coś mi się nie chce w to wierzyć, że karta pada, jak tylko mój internet będzie śmigał szybciej to ściągnę jakiegoś benchmarka. Nawet jeśli to dobrze, że mam jeszcze rok gwarancji
W FC3 miałem wyłączone te wszystkie opcje, klatek mam 35-40.
Jeszcze do przedwczoraj miałem 2 karty - hd 4850 i GTS 250, na obu grałem na identycznych ustawieniach i obie wyświetlały tyle samo klatek, ale na gts 250 czuć było większe mikroprzycięcia niż na Radeonie. Na Radeonie były praktycznie nieodczuwalne, na GTSie to co innego.
Zapomniałem na śmierć, że wczoraj podkręcałem kartę i co się okazało to właśnie przez to crysis 3 wywalał, także problem rozwiązany. :)
Far Cry 3 też jakoś normalniej działa.
Najwidoczniej mój egzemplarz (jest to Gigabyte i wg. benchmarka bez zmiany napięć idzie na 850 na rdzeniu). nie podkręca się aż tak dobrze.