Witam . Mam problem . Otóż podłączyłem kabel sieciowy do brata laptopa . Chcę zagrać z nim w CSS przez Lan'a , jednak wchodzę w create server , wbijam do gry i brat nie widzi serwera .. Co robię źle ? Proszę o pomoc .
A może chodzi o rodzaj kabla którym podłączałeś komputery :> bo wydaje mi się że jak podłączasz 2 komputery ze sobą to powinien być kabel skrosowany a jak z routerem, switchem to kabel "normalny"
Ogarnij program HLDS do CSS. Postaw dedykowany serwer w konsoli jezeli w liscie serwerow go nie zauwazy musi wpisac "connect (twoje ip" (bez nawiasow)
sieci nie konfigurowałem . Jak już mówiłem nie znam się na tym . Mam kabel " crossowany " .
Może jestem głupi , ale czy brat potrzebuje internet w laptopie ?
[3] już od dobrych kilku lat nie ma najmniejszego znaczenia czy kabel jest skrosowany czy nie. Nowe sieciówki same przełączają się na taki tryb jakiego wymaga kabel.
edit// [5]
no to w takim razie musisz koniecznie skonfigurować sieć. W skrócie:
na pierwszym kompie ustawiasz adres ip: 192.168.1.1, bramę 192.168.1.1, maskę 255.255.255.0
na drugim ip 192.168.1.2 a resztę tak samo jak w pierwszym. Potem sprawdzasz czy komputery się pingują nawzajem, jeśli tak to w grze powinien serwer już być widoczny. Po szczegóły poproś google.
na pierwszym kompie ustawiasz adres ip: 192.168.1.1, bramę 192.168.1.1, maskę 255.255.255.0
na drugim ip 192.168.1.2 a resztę tak samo jak w pierwszym. Potem sprawdzasz czy komputery się pingują nawzajem, jeśli tak to w grze powinien serwer już być widoczny. Po szczegóły poproś google
gdzie to ip się ustawia ?
pojebane to , nie mam połowy rzeczy z tego , co jest w temacie na tamtej stronce . Podziękuję .