Od jakiegoś czasu, grając obojętnie w jaką grę, dziwacznie rośnie mi wykorzystanie pamięci RAM. Zdarzenie losowe - zazwyczaj utrzymuje się w normie by nagle wzrastać. Teraz np. gram /po łacie 9 GB i nowymi sterami/ w SW B. 2. RAM ~ 7 - 8 GB i nagle, jak na stoperze, rośnie mi do ponad 15. - wiadomo, slajdy i gra staje bo mam 16 RAM. Zjawisko nie jest obligowane czasem gry. Pojawia się po 10 min. lub po 2. godz. Jak to wytłumaczyć ?
PS. Temp. gpu i cpu w granicach 50 stopni.
Z niektórymi ogłoszeniami na otomoto.pl też tak mam. Wcina od razu 800mb. To głównie w ogłoszeniach ze zwijanym opisem - wtedy na nim ukazuje się przechodzący w przezroczystość gradient. Tek efekt graficzny tyle żre?
Bardzo śmieszne.
Nie masz może dość dużej wartości (kilka GB) w "puli niestronicowanej" (menadżer zadań/wydajność/RAM)?
David Shepard - Widać, że chyba nie.
Poza tym nie bardzo wiem o czym kilku z was do mnie rozmawia - 2 /4.1 / 4.2 / 5 ?! :/
Jakie AO-Ninja, jakie otomoto.pl ?? Chodzi o zżeranie RAMu w GRACH !!!
ja mam tak z prockiem, przy otwartych kartach na stronach z anime, obciążenie procka potrafi dochodzić do 60% i więcej na jednej karcie. Co do poboru ram, 200-300mb przy karcie z lecącym filmie
Niech zgadnę, oglądasz na AO-Ninja?
kiedyś tak i problemu nie było, dopiero niedawno to zauważyłem i się przeniosłem na shindena, przez chwilę był spokój ale tam też to obciążenie występuje (choć to zależy od playera)
edit: doinstalowałem do googla wtyczke no coin i jak na razie obciążenie na poziomie 2-3% , żeby tylko można było zablokować te wyskakujące strony :/ i byłbym szczęśliwy
kiedyś tak i problemu nie było, dopiero niedawno to zauważyłem i się przeniosłem na shindena, przez chwilę był spokój ale tam też to obciążenie występuje (choć to zależy od playera)
Coraz więcej playerów będzie miało wbudowaną koparkę kryptowalut + mega uciążliwe reklamy. Dlatego od lat oglądam wszystko z dysku :P
Ja też tak miałem ,ale wyciągałem ram ! i przeleciałem z nim 3 rundki dookoła bloku i pomogło,ram już więcej się nie stawia. . Zenek Tarnawka Dolna