Mam problem, bo mam dobrego kompa i COD mi się ścina, nawet na niskich ustawieniach.
Nie wiem czym to jest spowodowane, ale podam wam mój sprzęt :
- Win 7
- Karta graficzna AMD RADEON 3000 1 GB - sterowniki troszkę słabe.
- RAM 8GB
- 4x3,2 GHz procek
To może być spowodowane sterownikami ? Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Jakie słabe sterowniki ?
ATI z 2009 r. wersja 8.632.1.2000
Komputer z allegro ? A tak w ogóle to jaka karta ,ty podajesz serie a nie nazwę pełną.
Jak mogę sprawdzić lepiej tą kartę graficzna?
Tak, komputer z allegro.
Zainstaluj program Aida 64 i dowiesz się wielu rzeczy o swoim komputerze:
http://www.dobreprogramy.pl/AIDA64-Extreme-Edition,Program,Windows,22112.html
KARTA GRAFIKI :
OPIS URZĄDZENIA : AMD 760G
NAPIS Z KARTY : AMD 760G
NAPIS Z BIOS'u :BK-ATI VER010.082.000.001.000000
ROZMIAR PAMIĘCI : 1024MB
WERSJA STEROWNIKA : 8.632.1.2000
TYP KONWERTERA DAC : INTERNAL DAC (400MHz)
Jeśli to jakaś karta zintegrowana, to nie nadaje się do grania w gry. To nie jest dobry komp, jak napisałeś w pierwszym post.
Jak to nie jest?
Jeżeli jest to zintegrowana karta graficzna, to Twój komputer jest przeznaczony do prac biurowych. Nie jest jego przeznaczeniem granie w nowe gry.
"AMD rozszerza swoją ofertę chipsetów dla podstawki Socket AM2+ o układ AMD 760G. Jak faktycznie sugeruje nazwa, mamy do czynienia z chipsetem integrującym układ graficzny, tym razem Radeon HD 3000 obsługujący już API DirectX 10.1. Nowy tandem wraz z mostkiem południowym SB710 (w odróżnieniu od SB750 nie posiada obsługi RAIDa) zastąpi wysłużony model 740G (z rdzeniem Radeon 2100) i w przeciwieństwie od „pełniejszego” 780G (z rdzeniem Radeon 3200) nie będzie między innymi wspierał sprzętowego dekodowania materiału HD oraz wyjścia HDMI ani Display Port. Rdzeń zintegrowanego Radeona HD 3000 ma być taktowany częstotliwością 350MHz i będzie umożliwiał za to obsługę Hybrid CrossFireX. Z uwagi na duży stopień integracji, płyty główne z tym układem powinny znaleźć miejsce przede wszystkim w segmencie budżetowym. "
Coś można z tym zrobić?
Kupić normalną kartę graficzną.
https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-lvii/zbb347f5?N=1
We wstępniaku masz podane polecane karty z różnych przedziałów cenowych.
MW3 powinno chodzić płynnie nawet na tych najtańszych.
Dzięki wszystkim.
A co do karty, kupię jedną z tych najtańszych.
Kurcze. Wiedziałem, że w tym będzie jakiś haczyk. Na komputerach się nie znam, ale wydawał się dobry i jeszcze w tej cenie.
Jeszcze nie wiesz, czy Twoja płyta główna ma gniazdo na oddzielną kartę.