Witam.
To moje parametry:
Intel Pentium G630 2,7 GHz dwurdzeniowy
8 GB RAM
GTX 560
Zasilacz 450W
Do dyspozycji okolo 500 zl.
Wiem ze procesor ale jaki ? i czy sie oplaca? Doradzcie!
Core i3 3.20 GHz 279 zł - http://www.morele.net/procesor-intel-core-i3-550-slbud-3-2ghz-bx80616i3550-908035-box-319181/
Plyta Gigabate.
Chodzi mi o zeby byl dobry do gier typu GTA V FIFA 15 i najlepiej jakby byl czterordzeniowy ;)
do 500 zl i3, jakbyś dołożył 500 zł to byś kupił porządnego CORE i5 3.60 GHz
Janie drogi, czy ty naprawde jestes uposledzony, czy tylko tak sie zgrywasz? W jaki sposob autor wsadzi procesor na socket 1156 w plyte z socketem 1155?
Xsenek --> jaki model.
xsenek - producent płyty nic nie mówi w obliczu tylu modeli tej marki na rynku. Podaj model płyty - wtedy będzie wiadomo, jaki masz tam socket czy z jakimi pamięciami mamy do czynienia zatem wiadomo też będzie czy czeka Cię większa czy też mniejsza wymiana sprzętu.
Kurcze jestem u siostry i nie pamietam dokladnie ;( i dopiero za tydzien wracam
Xsenek --> sorry, ale bez tego nie da sie zgadnac jaki najlepszy proc tam wejdzie.
Rozumiem dobrze to za tydzien znowu zrobie ten temat jednak z dokladniejszymi danymi. Pozdrawiam!
jan118 - jesteś szkodnikiem, wyrządzasz swoimi 'radami' więcej szkód niż pożytku.
Podaj model płyty - wtedy będzie wiadomo, jaki masz tam socket czy z jakimi pamięciami mamy do czynienia.
Wiesz, że można to wywnioskować z modelu procesora? ;) Socket S1155 i DDR3 poczynając od 1066Mhz :)
InGen teraz Ty się czepiasz dla czepiactwa :P. Wiem, że można wyciągnąć takie informacje z modelu płyty, chodziło mi o to by autor podzielił się większą ilością danych a przy okazji zapamiętał, że więcej danych = lepiej, i nie chodzi tu bynajmniej o nazwę producenta ale o konkretnie model.
Bo to, że napiszę że mam grafę Palita a płytę Asusa jest informacją żadną :)