Mam taki komp
-Intel Core i5 CPU 660, 3.33 Ghz, 4,0 GB RAM, ATI Radeon, HD 5800 i granie w Battlefielda 3 multi nie należy do przyjemności.Żeby wogóle grać ustawiam wszystko na 1920x1080 ale na średnie bo gdy nam na wysokie to ciężko grać.Niegdyś także miałem problemy z BC2 multi.A wszystko przez to że gra strasznie tnie.Tzn. da się grać ale nie ma takiej płynności w grze.Odrazu zaznaczam że neta ma bardzo dobrego.Czy podany komp już nadaje się do wymiany czy może mogą to być ukryte problemy wewnątrz komputera? Nie wiem nawet dlaczego ale mam przeczucie że to może być przez złą/słabą wydajność komputera (nawet nie wiem co to jest ta wydajność ale ostatnio mówili o tym w jakimś programie że kolesiowi źle się gra przez neta bo ma słabą wydajność jego komp).Co zrobić?
Nie znam sie na radeonach (posiadam radeon hd 6850) ale czuje ze na wysokie to ta karta za slaba poprostu. Sprawdz temperatury podczas grania. No i ramu przymalo jezeli chodzi o conquest 64os.
Czyli ewentualnie karta do wymiany i dokupić ramu?
Nie martw się ja na swoim kompie w NFS The Run muszę grać na all low oprócz rozdzielczości full hd i dopiero chodzi płynnie. A kompa mam AMD 4x3.0, 9800gt 1GB, 4GB RAM. A system ma może z miesiąc.
Bez jaj - na średnich to ja na laptopie z nVidią GTX460M gram z "wystarczającą płynnością" więc stacjonarny Radeon serii 5800 powinien uciągnąć .. BF3 często tnie z powodu kiepskiej łączności - może to Twój problem. Przed chwilą doświadczyłem "cięcia" - na innym serwerze i tej samej mapie hulało jak ta lala.
Jaki to Radeon HD58xx ?? 5830? 5850? 5870?
Inna sprawa, że na HD5850 mi BC2 cięło na Ultra w 1920x1080 tak więc nie spodziewaj się cudów po starzejącym się już Radku :)