Gigabyte Radeon R9 270 2048MB 256bit OC
Intel G3258 3.20GHz 3MB BOX
Gigabyte GA-B85M-D3H (B85 2xPCI-E DDR3)
GoodRam 8GB 1866Mhz Play CL10 Srebrne
Chieftec 500W GPS-500A8 BOX
SilentiumPC Spartan LT HE922
Resztę sprzętu mam, to wszystko kosztuje około 1750zl i mam zamiar pograć na tym sprzędzie w BF4 na średnich a przynajmniej minimalnych, czy uda mi się to? ( PS. nie znam się na tym :\ )
A to dodatkowe chłodzenie uważasz za potrzebne? Zawsze wydawało mi się, że procesory Intela nie wymagają dodatkowego chłodzenia, w przeciwieństwie do procesorów AMD, które wypada podkręcać.
Przejrzyj zestawy z kwietnia:
purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_kwiecien_2015
Zamiast Intel-G, to i3. Dlaczego ? Dlatego, że G to 2 wątki i nie pograsz np. w dragom age inkwizycja czy far cry 4. Zamiast tego chłodzenia kup I3.
I proponuję ci założyć temat na forum na tej stronie, którą ci podałem i zapytać ludzi o zestaw. Ja tobą nie jestem i nie wiem jakie masz wymagania, ale gdybym był sobą na twoim miejscu to zapytałbym ludzi na tamtym forum, czy warto teraz kupić zestaw za tę konkretną sumę, czy poczekać parę miesięcy i kupić procesor 4 rdzeniowy, choćby AMD i kartę nieco lepszą tak by już grać we wszystkie gry jakie są i będą wkrótce.
Nawet gdybym musiał wstrzymać się do czerwca, lipca lub września, to wstrzymałbym się i wtedy kupiłbym to co chcę, bo chciałbym grać w GTA5, Wiedźmina 3 itd. Ty może nie chcesz.
forum.purepc.pl/forum/59-co-kupi%C4%87/