Witam mam do wyboru dwie gry na PS3 i nie wiem którą lepiej wybrać obie są świetne
Dead Space czy Crysis ?
Ja bym postawił na Crysisa. Ale to tylko moje zdanie. Dla kogoś innego w Crysisie może wiać nudą i poleci Tobie DS.
Obie gry są diametralnie rózne, łączy je tylko to że tam się "strzela". Crysis jest bardzo ładny i ogromny, ale walki mogą nużyć. DS mocno może wystraszyć i jest klasycznym survivalem. Ja bym raczej polecał DS.
Dzięki gnoll i także całą resztę
Jak Crysis to tylko pierwsza część i ewentualnie Warhead. Warto jednak zagrać w tę grę na PC ze względu na sterowanie myszą i klawiaturą. Na padzie da się grać, nawet przechodziłem tak grę po raz trzeci, bo chciałem większego wyzwania niż maksymalny poziom trudności, ale nie daje satysfakcji. Typowa rozrywka w tej grze polega na siedzeniu 5 minut w krzakach, by poznać pozycję wrogów i później eliminować ich po kolei wycofując się na z góry upatrzone pozycje. Problem z padem jest taki, że gra traci całą dynamikę. Nie sposób zdjąć 3 przeciwników ustawionych w różnych miejscach podczas szalonego biegu połączonego z przełączaniem funkcji kombinezonu.
Dead Space jest dużo bardziej przyjazny dla pada i biorąc pod uwagę platformę wybrałbym właśnie jego. Mimo iż to Crysis jest w ogólności lepszą grą, ale tylko wtedy gdy gramy na PC.
Poza tym PS3 ma lepsze gry. Gdybym miał zagrać w coś na tej platformie to wybrałbym w coś z poniższych tytułów:
- Metal Gear Solid 4,
- Final Fantasy XIII,
- Little Big Planet,
- Gran Turismo 5,
- Heavy Rain,
DS klasycznym survivalem? Ktoś tu chyba raczy żartować.
Toć to zwykła strzelanka w horrorowym klimacie.
likfidator
wiem o tych tytułach klasyki ;) Także wybieram Dead Space :) Dziękuje na was, drodzy gracze zawsze można liczyć B)
IMO Crysis już nawet lepszy... pierwszego Dead Space'a wyrzuciłem po dziesięciu minutach...
Zero budowania klimatu, od razu wyskakuje masa potworków i oczywiście wszędzie ciemności z których wyskakują powykręcane cudaki. Może dwójka jest lepsza, ale jedynki już nigdy nie tknę.
A jaką byś część proponował z Dead Space i Crysisa ?
Jeżeli Crysis to tylko jedynka, a z Dead Space dwójka wydaje się niezła.
dzięki wybieram Crysisa :-D pozdro