Gram już w Skyrim, ale zaczyna mnie nudzić całymi dniami nawalać w tą grę. Co lepsze byłoby żeby zagrać ? Mam dylemat między Dragon Age: Początek i Wiedźminem. Co da mi więcej mordoru i wrażeń ? Proszę pomóżcie !
Moim zdaniem, czyli zdaniem skromnego gracza lepszy będzie Wiedźmin. Kultowa gra a jego druga odsłona również dobra.
Też tak myślę, ale do Dragon Age przyciąga mnie możliwość stworzenia własnej postaci i wyboru klasy (Wojownik, Mag, Łotrzyk). Niestety w Wiedźminie tego nie ma. Może ktoś jeszcze mi doradzi.
O ile 2 czesc DA byla mizerna to jedynka naprawde byla fajna, imo lepsza niz wiedzmin (ktory tez jest dobra gra)
Wiedźmin jest świetny głównie ze względu na fabułę[reszta mówiąc prawdę przeciętna]. DA jak dla mnie przytłacza liniowością i brakiem swobody, historia mnie nie chwyta a samo wybieranie klasy, rasy itp fakt rozbudowane.
Polecam Dragon Age: Początek według mnie dużo lepszy od Wiedźmina ;-).
Zależy jakie RPGi preferujesz.
Jeżeli drużynowe z bardziej taktyczną akcją, to zagraj w Dragon Age I.
Jeżeli RPGi solo z mniej taktyczną walką, to zagraj w Wiedźmina 1.
Ja bardzo dobrze bawiłem się i przy jednej i przy drugiej grze (każdą ukończyłem po dwa razy) i są one na tyle różne w rozgrywce, że trudno mi wskazać, która jest lepsza i w którą bardziej warto zagrać. Moim zdaniem obie są warte, aby w nie zagrać.
Aha, jak zaczniesz grać w DA I to koniecznie graj z DLC Kamienny Więzień - Shale to obok Morrigan zdecydowanie najciekawszy towarzysz w tej grze.
Ps. Jeżeli natomiast zapytałbyś, czy lepiej zagrać w Dragon Age II czy w Wiedźmina 2, odpowiadam bez wahania już teraz - w Wiedźmina 2. :)
jak dla mnie dragon age. wiedźmin według mnie to tylko na jedno przejście bo drugi raz już mi się w to grać nie chce. natomiast dragon age początek przeszedłem 4 razy i dwa razy przebudzenie.