Gdy zobaczyłem to przed sekundą to coś we mnie w końcu pękło --------------->
Co chwila widzę lub słyszę w internecie, telewizji, radiu jak jakieś firmy, programy itd. polecają swój profil na facebooku i zastanawiam się co właściwie ten fejsbuk daje, że wszyscy chcą aby ludzie wchodzili na ich profil? Pieniądze? Wątpię żeby chodziło o sławę, w końcu jeśli weszliby na tego fejsbuka w celu kliknięcia tegoż sławnego Lubię to! to wcześniej i tak musieliby się najpierw o tym dowiedzieć z reklamy lub ich strony internetowej. A może chodzi o informacje które pojawiają się na tablicy? Szczerze wątpie, żeby ktokolwiek z was aby dowiedzieć się co się dzieje w świecie gier zamiast na GOLa wchodzi na fejsbuka.
Proszę, odpowiedzcie mi bo dręczy mnie to od dłuższego czasu.
Najpierw wierni fani likeują taką stronę. Następnie like'ują albo udostępniają na swojej tablicy ciekawsze materiały prezentowane na stronie. Ich przyjaciele widzą potem na swojej tablicy, że ktoś coś zalike'ował albo udostępnił. Ktoś może się zainteresować i sprawdzić z "czym to się je". Takim oto sposobem również w bliższej przyszłości może kliknąć like na stronie i rozreklamować to swoim przyjaciołom.
Jeżeli osoba, która zna np. portal Gry-OnLine kliknie Lubię to!, to jej znajomi zobaczą, że osoba polubiła tę stronę i mogą się nią zainteresować(tą stroną).
[2] Wyczerpałeś temat :)
Poza tym firma lub portal(np. Gry-OnLine) może na swojej tablicy umieszczać informacje, które zainteresują fanów(tych, którzy kliknęli Lubię to!) - wejdą oni na stronę, na której będzie np. recenzja gry, a portal inkasuje pieniądze za reklamy.