Mam mały problem z Chrome. Domyślnie zapamiętuje hasła, jednak przez przypadek ustawiłem na google.com "nigdy nie zapamiętuj haseł dla tej witryny" i wszystkie hasła z tej strony przestały być automatycznie uzupełniane. Można to jakoś 'wycofać'? W sensie, żebym mógł je ponownie zapisać?
Ustawienia ---> Pokaż ustawienia zaawansowane... ---> Hasła i formularze ---> Zarządzaj zapisanymi hasłami
Chyba o to Ci chodzi.
Wiem, grzebałem po tym, ale nie jestem w stanie nic tam nowego dopisać.
A na samym dole:
"Tutaj będą wyświetlane witryny, które nigdy nie zapisują haseł. Więcej informacji"
Masz takie coś czy są strony wyświetlone?
Chodzi mi po kliknięciu opcji "Zarządzaj zapisanymi hasłami"
Jest rubryka 'Nigdy nie zapisane'. Usunąłem stamtąd google, ale nic nie daje.
Ogólnie sprawa wygląda tak:
W opcji "Proponuj zapisywanie haseł podawanych w internecie. Zarządzaj zapisanymi hasłami" po kliknięciu linku powinno otworzyć Ci się okno z dwoma tabelkami.
Górna "Zapisane hasła" - masz strony na których hasło zapisałeś.
Dolna "Nigdy nie zapisane" - masz listę stron dla których aktywowałeś opcję nie zapamiętywania hasła.
Jeśli dolna tabelka jest pusta, powinna tam być takowa informacja:
"Tutaj będą wyświetlane witryny, które nigdy nie zapisują haseł. Więcej informacji"
Co oznacza, że na żadnych stronach nie masz aktywowanej powyższej opcji.
Przed chwilą sprawdzałem, u mnie to działa, możesz jeszcze wyczyścić całkowicie cookies, wszystkie zapamiętane hasła i historię tak dla pewności.
Aha i uruchom chrome ponownie
Usunąłem cookie, hasła, historię. Nic nie pomaga. Na innych stronach normalnie hasła są pamiętane (np. na golu), na google niestety nic.
Spróbuję przeinstalować, może pomoże.
Mam Avirę, ale wcześniej wszystko ładnie działało, hasła były pamiętane. Dziś się zepsuło.
A zrób taki teścik, wyłącz całkowicie antywirusa na chwilę i zobacz czy dalej nie działa. Jeśli problem pozostał antywir odpada.
Pozostaje wtedy jedynie chrome albo załapałeś jakiegoś wirusa, który nieumiejętnie wykrada hasła. :P
Niestety dalej nic. :) No cóż, dzięki za pomoc, jakoś sobie z tym będę radził. W sumie nie jest mi to jakoś niezbędnie potrzebne, ale ułatwiało przelogowywanie się między mailami.