Witam. Tak jak w tytule. Opłaca się? Do 19. jest na steamie za niecałe 5 ojro. Dobra gra, czy omijać szerokim łukiem?
Grałem trochę i powiem Ci ciekawa odskocznia od gier typu Battlefield czy Call of Duty. Kupiłem w dniu premiery i nie narzekam, bardzo dobra gra.
Mi nie przypadło do gustu, odpaliłem, pograłem kilka minut i koniec, ale wiadomo, o gustach się nie dyskutuje i ciężko oceniać grę po chwili grania :)
Mi też się średnio ta gra podoba, chociaż za około 19 zł to może i warto kupić...
Grałem chwilę w tą grę, ale przestałem zaraz grać, bo mi się jakoś nie za bardzo podobała.
Jak najbardziej.
Szczególnie jak przejesz się modern shooterami.
Odkąd kupiłem Chivalry nie grałem w BF3 od pół roku.
To mnie zniechęciliście... Poczekam do jutra do 19, może przez ten czas za tą cenę kupię coś innego.
Fee - a to jest coś takiego jak Counter-Strike? :) Po gameplayach trochę mi to przypomina. Dużo ludzi w to gra? Są polskie serwery czy cuś? Zdobywa się jakieś rzeczy?
Jesli grales w Mount&Blade - i podobala Ci sie tam walka, to Chivalry powinien przypasc Tobie do gustu. Ale War of the Roses nie jest przypadkiem lepsze?
dVk.
Masz dwie drużyny, Zakon Masonów i Rycerzy Agaty. W każdej misji twoja drużyna ma pewne cele, które musicie wykonać, przeciwnicy muszą wam w tym przeszkodzić, trzeba np. zdobyć czyiś zamek, ochraniać taran a na końcu ubić króla, którym staje się gracz z największą ilością punktów w czasie meczu.
Są także typowe deathmatche, drużynowe lub każdy na każdego. Jakiś czas temu wprowadzili także pojedynki, czyli dwóch gości walczy dopóki nie powali drugiego.
W zasadzie dawno nie grałem i nie znam nowych trybów.
No i masz 4 klasy postaci (chyba nie dodali żadnych nowych) w zasadzie każdą postacią gra się zupełnie inaczej a dodatkowo możesz zmieniać kombinacje typu miecz + tarcza, ciężki młot lub dwuręczny miecz co przekłada się na obrażenia i szybkość.
Nie ma tak ogromnych bitew jak w przypadku mount@blade ale jeśli lubisz średniowiecze jest to super pozycja.
W war of the Roses nie grałem nie wypowiem się.
Jeżeli jednak byś się zdecydował kupić daj znać, chętnie bym z kimś pograł znowu bo samemu jakoś tak nudno się biega. :P
I tak masz polskie serwery.
[12] Dzięki. :)
Wybiorę jednak Wiedźmina 2. :) Dziś jest za 4.99, lecz nie wiem w jakiej jest wersji językowej...
@UP - na 100% polska z dubbingiem. Pierwsza czesc rowniez.
5 euro za wiedźmina to fajna cena. ;)
Tyle, że w życiu bym nie kupił angielskiej wersji, co jak co ale grać w wieśka po angielsku to profanacja. :P
Dzięki jeszcze raz. :) Właśnie spytałem o Wieśka 2, bo słyszałem, że na steamie są problemy ze spolszczeniem.
@up
Przecież wystarczy wejść na stronę danej gry w sklepie i masz tam podane w jakich językach jest ona dostępna.
Kupilismy z kolega Chivalry i naprawde poki co super sie gra, tak jak juz przedmowcy powiedzieli fajna odskocznia od wiekszosci multiplayerowych gier fpp.