Hej. Zamówiłem buty w rozmiarze 44 (zwykle noszę 42 lub 43) i zastanawiam się, czy będą mi dużo za duże. Buty które nosiłem latem miały długość wkładki 27,6cm, a te które dziś zamówiłem mają 28cm i w dodatku są skórzane (skóra się ponoć rozciąga, prawda?). Co prawda w tych z 27,6cm miałem jakiś 1cm luzu, to domyślam się, że w tych będę miał jakieś 1.5cm. Moje pytanie: czy da się chodzić w takich butach? Nie będą one jakoś "zlatywać" z nogi?
waty napchasz..
"długość wkładki 27,6cm, a te które dziś zamówiłem mają 28cm"... serio? :|
@karelpeter
Właśnie tego chcę uniknąć. Czytaj dalej - te 27,6cm są i tak o jakieś 1cm za duże.
@kzwwdo
Kupiłem te buty - http://allegro.pl/lacoste-ampthill-terra-spm-blk-r-44-nowosc-s-f-02h-i5018828732.html
Po co się pytasz skoro i tak zamówiłeś? Jak przyjdą to sobie sprawdzisz. Nie wiem jakich odpowiedzi oczekujesz.
Po co się pytasz skoro i tak zamówiłeś?
Chciał się pochwalić jakich to cudownych bucików sobie nie sprawił ;)
@Bezi2598
Bo zastanawiam się, czy nie napisać do sprzedającego z prośbą o zwrot pieniędzy (pokryje koszty prowizji).
jak bedziesz w nich chodzić wynosić smieci to nie ma problemu, jak planujesz chodzić codziennie i nie tylko wynieść śmieci to zwróć ... będą obrabiały bo stopa bedzie Ci w nich latać.
Zwróciłem (tzn. napisałem do sprzedającego żeby ich nie wysyłał i zwrócił pieniądze). Dzięki wszystkim za pomoc. Zamówię rozmiar 42.5, które powinny być o jakieś 2-3mm większe niż moja stopa (skóra ponoć i tak się rozciąga).