Wczoraj, padło mi gniazdo w padzie - gdyż gram na przewodzie.
Obdzwoniłem wszystkie sieciówki. Na dzień dzisiejszy 16.07.2022 w Polsce nie ma oryginalnych padów w stanach magazynowych w całym kraju. Kilka sztuk elite za ok. 600 pln. jeszcze zostało i zamienniki. .
Wybacz ziomek, że pady nie padają co miesiąc. Odwiedzając dzisiaj sklepy branżowe - poczułem się jakbym poszedł do rzeźnika i brakło by mięsa.
A wogóle , to mam nubowskie pytanie:
Czy zamiast naprawiać gniazdo, nie lepiej kupić oryginalny adapter Xboxa do padów? - mój bluetooth adapter do PC przerywa w grach online. Zapodajcie jakieś rady.
https://www.x-kom.pl/p/586672-pad-microsoft-xbox-wireless-adapter-for-pc-w10.html
Chodzi ci o takie coś? Sam taki mam jeszcze od pada z XOne i działa bez problemów z padem od Series X bo BT również mi zrywało połączenie co jakiś czas. Było jakieś niestabilne, a ten adapter jest świetny.
Adapter BT czaem przerywa gdy jest mocno zasłonięty, i nie wszystkie gry są na to wrażliwe. U mnie BT działał świetnie aż nagle w jednej grze - FEZ (tak, dokładnie tak!) - zonk.
Zamiast wspinać BT z tyłu PC podpiąłem go do przedłużki USB i powiesiłem całość na haczyku pod biurkiem - nadal trochę zasłonięty, ale mniej (porty z przodu obudowy chcę mieć wolne)
Działa jak złoto. Jak dawniej, zanim nie zagrałem w FEZ :)
Generalnie mi biega o skonfigurowanie pada do PC by bezprzewodowo miał tą samą szybkość co przewód. Mój obecny adapter przerywa. Gram w NBA2k22 online za kasę. Potrzebuję adaptera perfekcyjnego lub nowego pada na kablu - gdyż rzut za 3 pkt. to kwestia 1 sek.
https://allegro.pl/oferta/odbiornik-xbox-one-pad-pc-dla-systemu-win10-v2-11735541925?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_pla_ss_catch-all&ev_adgr=elktrk_catch-all&ev_campaign_id=15558418557&gclid=CjwKCAjww8mWBhABEiwAl6-2RX9hs2XZ6srmy4x0fzUXB4k6LYWvcMbi-ZegfxITVQ2jApycXD00HhoCsFUQAvD_BwE
I tak się zastanawiam, czy w online to ma sens.
Coś w tym jest bo dzisiaj idę do biedry, a tam nie ma papieru toaletowego, cukru i mleka.
Zamiast kupić przez Olx/Allegro to bawisz się w jakieś drogie sieciówki. Nawet, jeśli nie kupisz nówki (a kupisz bez problemu), to chyba lepiej mieć używkę (i to znacznie taniej) niż nie mieć w ogóle, nieprawdaż? Dam Ci przykład: ostatnio kupilem pada od PS5 za 140zł. To nawet nie połowa ceny, a pad normalnie działa i nie widać nawet śladów użytkowania. Można? Można.
Chyba jednak chłopaki wypróbuję ten adapter Xboxa. Od siebie dodam, że wbudowane wifi na płycie głównej jest zawsze lepsze w stacjonarce niż taki Archer adapter usb 3.0. Przerywa w grach online kosztuje ze 300 pln, a i tak musiałem przekuć i przewiercić pół chałupy by pociągnąć przewód. Do gier się nie nadaje. Prędkość na papierze dobra, ale stabilność lipna. Zobaczę jak ten niby mega dobry adapter zachowa się w grach online.
Też padło mi wejście usb w starym padzie od Xbox One i chciałem naprawiać, jednak wymiana gniazda wynosiła 100zł i postanowiłem, że kupie nowego od Series X na Amazonie razem z adapterem.
Pad od miesiąca sprawuje się bardzo dobrze, dlatego też na twoim miejscu zastanowiłbym się nad kupnem nowego pada.
Oferta, którą wysłałem wyżej zawiera kontroler oraz adapter. Po kablu też możesz na nim grać, wystarczy, że podepniesz jakikolwiek kabel usb-c.
Wybacz, ja zarabiam na życie w grach online. U mnie myszka czy klawiatura lub pad są niczym siekiera, piła dla drwala. Teraz brakło padów i muszę coś wykombinować - bo nie będzie na chleb.Więc w gre wchodzą tylko oryginały. Kasa nie jest problemem(nie traktujecie mnie jako samozwańczego bogacza) - stany magazynowe zmusiły mnie do tego wątku..... Jakoś dam radę. Dzięki za brak hate-u i wszystkie podpowiedzi. PC MASTER RACE . THX
https://www.youtube.com/watch?v=CV3idhsGatQ
Dobra, już postanowiłem. Turniej mam o 21. Kupuję zaraz Xboxa - z 2 padami. Oddam konsolę do OPS,u - 1 pada zatrzymam i problem rozwiązany. 21 Wiek, kraj UE - i brak padów. Żenada. I tak na + wyjdę. Niech żyje Top Secret!!!