Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Brak możliwości regulacji kontrastu wyświetlacza, czy da się temu zaradzić?

01.02.2014 15:34
Imak
1
Imak
128
Senator

Brak możliwości regulacji kontrastu wyświetlacza, czy da się temu zaradzić?

Ostatnio kupiłem laptop Toshiba Satellite Pro L670 i mam taki problem, że nie posiada on regulacji kontrastu. Mogę regulować tylko jasność.
Obecny kontrast monitora pozostawia trochę do życzenia. Wiem że to jest z zasady biurowy sprzęt, ale zdarza mi się oglądać filmy na Youtube albo zdjęcia i wtedy wychodzi na jaw fatalna czerń wyświetlacza, któej bliżej jest do szarości. Szperałem w ustawieniach systemu i w sterowniku karty graficznej, ale nic nie znalazłem.
Pytanie, czy istnieje jakiś inny sposób regulacji kontrastu? Może jakiś program?

01.02.2014 18:42
Imak
😒
2
odpowiedz
Imak
128
Senator

Nic nie da się zrobić?

01.02.2014 19:00
DM
3
odpowiedz
DM
224
AFO Neptune

GRYOnline.plTeam

szarość czerni to raczej wynik za dużej jasności...

sprawdź jaką masz karte graficzną i szukaj czy ona ma taki soft, zwykle można regulować gamme itp pewnie słabo szukałeś w ustawieniach, albo brak dedykowanych sterow...?

01.02.2014 19:43
Imak
4
odpowiedz
Imak
128
Senator

Tu nie chodzi o jasność. Nawet w teście tego komputera została zwrócona uwaga na mały kontrast. Niestety oprogramowanie sterowników nie zawiera takiej opcji.

Forum: Brak możliwości regulacji kontrastu wyświetlacza, czy da się temu zaradzić?