Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Brak dźwięku w PC . Bardzo Frustrująca sprawa .

26.05.2014 22:42
😉
1
SpongeChop
22
Centurion

Brak dźwięku w PC . Bardzo Frustrująca sprawa .

Witam .

Od razu przejdę do sedna sprawy . W moim pc brak dźwięku .
Ale może zacznę od początku . Wszystko było w porządku był dźwięk , wszystko grało i ogólnie było okej . Pewnego wieczoru chcieliśmy z narzeczoną obejrzeć sobie jakiś film więc podłączyłem komputer poprzez HDMI do telewizora i..... od tamtego momentu stracił się dźwięk w komputerze . Próbowałem wszystkich sposobów . Wgrywałem sterowniki na nowo , zrobiłem format pieca a dźwięku jak nie było tak nie ma . Dodam iż jest to zintegrowana karta dźwiękowa na płycie od Gygabyte , podaje model : ga-ma790xt-ud4p .

Czy spotkał się ktoś kiedyś z podobnym problemem ? Prosiłbym o pomoc w miarę możliwości , z góry dziękuje i pozdrawiam ; ))

26.05.2014 23:51
2
odpowiedz
SpongeChop
22
Centurion

up

26.05.2014 23:57
3
odpowiedz
QrKo
160
Yarr!

Prawym klawiszem na glosniczek kolo zegara, urzadzenia do odtwarzania, prawym klawiszem w okienku i zaznacz "pokaz odlaczone..." i "pokaz wylaczone...". Moze jakims dziwnym trafem wylaczyles glosniki, albo ustawiles hdmi jako domyslne.

27.05.2014 15:30
4
odpowiedz
SpongeChop
22
Centurion

No więc tak .

Pisze że są dostępne dwa urządzenia , a są to głośniki które widnieją jako niepodłączone , a są podłączone .
Następnym urządzeniem jest Realtek Digital Audio . CO ciekawe , animcja głosu jest to znaczy taka kolumna koło tego skacze w rytm dźwięku , a tego z kolei brak . Nic . Jakieś porady ? Jestem załamany ,bo nie wiem co zrobić , a nawet format nic nie dał .

27.05.2014 17:07
5
odpowiedz
QrKo
160
Yarr!

Zepsute gniazdko/kabel.

27.05.2014 17:32
yasiu
6
odpowiedz
yasiu
199
Legend

Odłącz głośniki i podłącz na nowo.

Forum: Brak dźwięku w PC . Bardzo Frustrująca sprawa .