Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Borderlands (Jacobs Cove) wywala przy wchodzeniu do Wiatraka

10.05.2011 07:34
👎
1
Naarbin
24
Pretorianin

Borderlands (Jacobs Cove) wywala przy wchodzeniu do Wiatraka

Witam.

Problem jest następujący:

Po przedarciu się przez hordy zombie i dotarciu do młyna, gdzie urzęduje Dr. Ned gra robi mi psikusa i nie wpuszcza do środka. Gra zawiesza się podczas ładowania i wyrzuca błąd, po czym cofa mnie do początku Jacobs Cove - z nie rozwiązanymi questami ale z ekwipunkiem, który w drodze do młyna pozbierałem. Jakieś pomysły?

10.05.2011 07:41
2
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Masz zainstalowane patche? Sterowniki karty graficznej nowe?

10.05.2011 08:01
3
odpowiedz
Naarbin
24
Pretorianin

Gra jest ze Steama, więc patche są na 100% (auto update włączony). Sterowniki karty graficznej natomiast mam bodajże z lutego tego roku.

10.05.2011 08:07
4
odpowiedz
mirencjum
66
Legend
Image

Może sprawdź spójność plików i zrób defragmentację. To na przykładzie innej gry. PPM na grę i właściwości wybierasz.

10.05.2011 09:12
😊
5
odpowiedz
Naarbin
24
Pretorianin

O, to jest cenna wskazówka - zapomniałem, że Steam czasami lubi pofragmentować sam siebie. Niestety, rezultaty będę mógł podziwiać dopiero późnym popołudniem. Dzięki za podpowiedź, miejmy nadzieję, że zadziała.

11.05.2011 15:22
👍
6
odpowiedz
Naarbin
24
Pretorianin

Dzięki za dobrą poradę. Defragmentacja i sprawdzanie spójności trwały pół godziny, okazało się że miałem w BL 65 uszkodzonych plików (pewnie popsułem coś podczas zabawy z wyłączaniem filmików i innych opcji). Tak czy siak - wielkie dzięki.

Forum: Borderlands (Jacobs Cove) wywala przy wchodzeniu do Wiatraka