Witam. Ni z gruchy, ni z pietruchy pewnego dnia podczas uruchamiania Half Life'a 2 pojawił się taki błąd: http://img156.imageshack.us/i/46707052.png/
W ogóle nie idzie tego naprawić. Próbowałem reinstalować grę, zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graf. zaktualizowałem Windowsa i dalej nic. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?
PS
Gra jest oryginalna, była w Orange Box.
Tego typu błędy często biorą się z problemów z pamięciami. Przetestuj jakimś memtestem czy przypadkiem nie zgłaszają błędów.
A na jakim sprzęcie grasz? Na antycznych komputerach (gf 4mx, radeon 9200 np.) takie błędy w HL2 to normalka.
Intel Dual Core 2 E7600 (3.06GHz), GeForce Gigabyte GTS 450 1GB, 2 GB RAM, Windows XP SP3. Jak widać... komp nie jest antyczny.
Wchodzisz w Steam, naciskasz Gry, następnie prawym przyciskiem na grę która nie działa. Bierzesz właściwości i naciskasz 'sprawdź spójność plików'.
Wszystkie pliki zostały pomyślnie zweryfikowane. Takie coś się pojawia.
Ale nadal jest problem?
usunąć lub zmień nazwę plikowi "autoexec.cfg" (domyslnie, C:\Program Files\Valve\Steam\SteamApps\[nazwa konta]\half-life\valve)
powinno pomoc
Nigdzie nie mogę znaleźć tego pliku. wchodzę tak jak napisałeś (A_wildwolf_A) potem w Half-life 2 i nie ma tam folderu Valve. Użyłem programu do szukania, wpisałem autoexec ale też niczego nie znalazło.
Pomoże ktoś? Tego pliku autoexec nie mam więc chyba nie muszę go usuwać. Ma ktoś jakiś pomysł?
Dobra... najpierw chyba zrobię formata i wtedy zainstaluję gre. Dzięki za pomoc