Zdecydowanie najlepszy CoD od lat, niesamowicie dopracowany, aż chce się grać. Ostatni CoD, w którego grałem namiętnie to pierwszy Black Ops. Black Ops II też mi się podobał i trochę w niego pograłem (choć zdecydowanie mniej) ale kolejne dwie części w ogóle mi nie podeszły. Natomiast BO3 jest po prostu świetne, wszystko co najlepsze w serii dopracowane do perfekcji. Polecam każdemu, nawet tym którzy od CoDa odbili się wiele lat temu, lub zniechęcili się corocznymi premierami. Zdecydowanie warto, żadna gra online od dawna mnie tak nie wciągnęła (ostatnie było Destiny, ale Crucible nie ma doskoku do multi BO3).
PS. Bieganie po ścianach jest zajebiste ;> https://www.youtube.com/watch?v=viC3RyMpKbE
cswthomas93pl czemu akurat Modern Warfare 2? z tego co pamiętam MW2 można zaliczyć właśnie do tych najgorszych z wielu względów
-pierwsza część z płatnymi DLC
-pierwsza część bez serwerów dedykowanych co za tym idzie szereg minusów, brak wyszukiwarki serwerów, lagi, migracja hosta, losowe mapy, cała masa cheaterów którzy jako jedyni aktualnie grają w MW2 (polecam zainstalować, zagrać i sprawdzić profile tych z którymi gramy 50-90% ma vac bana ale bez sprawdzania szybko się zorientujecie, że jakaś część gra z aimbotem) cheaterzy modyfikujący lobby a nawet i pliki gry osób w lobby
-pierwsza część z tak przegiętą ilością killstreaków, deathstreaków, przegiętych broni typu rangery(akimbo) zabijające na hita nawet na średnich dystansach a mapy są przecież w call of duty małe, jeszcze więcej granatników, wyrzutni rakiet, akimbo
-zbyt mocne perki maraton + waga lekka + komandos i połowa ludzi biega z samymi nożami bo jak ktoś był w zasięgu 2 metrów to nóż automatycznie zabijał
Był bardzo grywalny, miał dobre mapy.
Spotykałem się z cheaterami, ale rzadko. Można było tak dobrze tą grę ogarnąć, żeby bez problemu otwierać tabelę co mapę.
To było kilka lat temu jak grałem w MW2 i grałem na piracie, więc wszelkie DLC miałem zawarte za free. Grałem na zmodowanym multiplayer, dlatego wyszukiwarka normalnie działała i była masa serwerów. Grałem wyłącznie na serwerach typu hardcore, dlatego też i tak każda broń sprzątała na hita. Jak ktoś biegał z akimbo, łatwo można było kogoś takiego sprzątnąć, bo celowanie w trybie akimbo nie było zbytnio precyzyjne. Wystarczyło mieć oczy dookoła głowy i nie dać się zaskoczyć.
Imho perki były dobre, bronie również. Używałem z reguły broni typu SMG, pistoletów, pistoletów automatycznych i oczywiście karabinów i karabinów snajperskich. Z niecały rok temu grałem na Xboxie 360 i również bawiłem się wybornie. Wiele osób dobrze mówi o tym CoDzie, więc coś w tym jest. Ja polecam.
Dla mnie zas najlepszym byl BO1 lecz tym razem korone przejal BO3, w grach od Treyarch nie uswiadczylem cheatera, IW to wylegarnia tego zla a szczegolnie MW2 polowanie na atomowke pelno camperow.
Cos odemnie, bez rewelacji: https://www.youtube.com/watch?v=n5FgAkTwuII
I think this is pretty decent after mw and mw2!
Gonna buy it in few days :D
Można zauważyć, że każda część Black Opsa wzbudza, bądź wzbudzała pozytywne emocje pośród części wydawanych głównie przez IW. BO1 był chwalony za klimat i dość nowatorskie podejście do opowiadania historii. BO2 jest podawane jako sztandarowy przykład bardzo dobrego multiplayera, który do dzisiaj jest popularny, a BO3... ciężko cokolwiek powiedzieć, ale dobre opinie gra otrzymywała już w czasie bety wieloosobowej.
MW i MW2 był super jak na swoje czasy ale obie te gry wydają się już archaiczne w porównaniu do Black Ops 3. Jasne mapy w MW2 były prawdopodobnie najlepsze w serii (Terminal <3), a za MW przemawia głównie sentyment ;) Sama mechanika w tych grach nie ma doskoku do BO3. Treyarch stopniowo wyłania się jako Drużyna A jeśli chodzi o CoDy. Ghosts od IW miał sporo nieprzemyślanych mechanizmów a Advanced Warfare od Sledgehammer Games miał te przekombinowane skoki, które psuł feeling gry i za bardzo stawiały nacisk na walkę w powietrzu.
@ResOOrt - Ładny gameplay, ja niestety nie potrafię zdobywać długich killstreaków nawet jak mam K/D powyżej 4 to podręcznikowo zabijam 4 przeciwników i ginę, nawet na UAV nie starcza :)
Zgodzę sie !
W Bo2 pociupałem raptem ~30h, w AW ~ 20 (porażka).
A teraz Black Ops 3. W multi zaraz pęknie 80 godzin, a po wolnym weekendzie z x2 Exp'a, leci 3 st. prestiżu.
W końcu wprowadzili jakiś recoil i już nie jest tak łatwo z smg. teraz na więcej niż 10 kroków to połowa pocisków leci panu B w okno.
Płynność tego dynamicznego poruszania się i przechodzenia z "jet-packa" do ślizgu - miód :)
A jak się opanuje dobrze odbijanie, bieganie po ścianach (pow. płaskich w pionie) to można sobie bezkarnie zabijać 3/4 graczy, którzy nie ogarniają "szybkości" celowania w taką osobę.
Akcje typu prześlizgnięcie się przez pomieszczenie zostawiając granat - bezcenne :)
Umiejętności specjalistów - zarąbisty dodatek. Bardzo urozmaica rozgrywkę, często pomaga wygrać w ostatnim momencie.
Np. granatnik w trybie "kill confirmed" , albo "force shield" w dominacji przy przejmowaniu pkt.
Kampanie, przeszedłem raz - dobry, ciężki klimat. Teraz wałkuje drugi raz ze znajomym na splicie pionowym na 2 monitory.
Czekam na DLC :)