Witam mam problem z wybraniem bioshocka który lepszy klimatycznie
Moim zdaniem jedynka. Odkrywasz Rapture razem z bohaterem, poznajesz sytuację w mieście. Takie wprowadzenie do serii Bioshock. W drugiej części wszystko już wydaje się być znajome oraz fakt, że sterujesz Big Daddym sprawia, że chyba mniej się boisz. Przynajmniej ja tak to odbieram.
Najpierw jeden, a potem dwa.
Generalnie pytanie z gatunku nierozgarniętych.
Musisz zacząć od jedynki chcesz czy nie :) świetne wprowadzenie do tego uniwersum.
Tak czy siak 1 jest lepsza zarówno klimatycznie jak i kolejnościowo.
Dwójka o wiele lepsza, jedynka ma taki lekki klimat niepokoju który mnie tylko denerwował, przeciwnicy się respią. Bohater nie gada, jest bezpłciowy, nie da się w niego wczuć.
W dwójce bohater jest super. To że nie gada jest wytłumaczone. Ma bardzo ciekawą przeszłość. "Główna zła" to suka i wczuwamy się w fabułę. Sam gameplay jest o wiele lepszy. Polecam granie na łatwym, wtedy czujemy że jesteśmy tatuśkiem. Jest multi ale to sieka bez sensu. Są wybory moralne jeżeli można tak powiedzieć. Niemała liczba zakończeń, każde o wiele lepsze od 2 słabych z 1ki.
Zgadzam się z [3], czyli najpierw jedynka potem dwójeczka.
Po pierwsze obie są genialne, jedynka wprowadzi Cię w świat Rapture, więc nie będziesz potem musiał zastanawiać się o co chodzi. Druga część ma podrasowany gameplay, także tym bardziej lepiej grać po kolei, bo jakbyś po 2 zagrał w pierwszą, to niektóre rozwiązania mogą denerwować (przede wszystkim hackowanie...)
Obydwie części kupisz po bardzo niskiej cenie, także warto i na pewno się nie zawiedziesz :)
W przypadku bioshock zacznij od pierwszej części.
Inne serie nie wymagają znajomości kontynuacji, ale w tym wypadku zupełnie Ci to nie zaszkodzi :]
Poczekaj aż wyjdzie trójka. Zacznij od niej. Potem w jedynkę. Potem w dwójkę. ;)
1 jest sporo lepsza, poza tym jak już pisano najpierw zaczyna się od części pierwszej ;d
[12] Raczej.. Byłbyś łaskaw zacząć od pierwszej części? :d