Czemu biedronkowe mleko (Prawdziwe) nie kwaśnieje nawet po tygodniu od otwarcia, a do tego jest trzymane w biedronce tak o środku sklepu. Zamiast do chłodniejszej strefy.
Witamy w rzeczywistości. Pierwszy raz widzisz mleko UHT na oczy? Żadne wyjałowione mleko nie kwaśnieje, może z czasem zgnić i zrobić się zielone od pleśni, ale nie skwaśnieje, bo nie ma bakterii zakwaszających.
nie kwaśnieje nawet po tygodniu od otwarcia
Zwie się to pasteryzacja.
Tydzień to nie problem ,mleko dobrej jakości wytrzymuje (oczywiście w lodówce) ,martw się jak po miesiącu od otwarcia nie kwaśnieje .
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w okolicznych biedronkach(kojarzę co najmniej 3 ułożenia sklepu;p) mleko stoi blisko lodówek. Mniej więcej koło mrożonek, produktów mięsnych i wszystkiego innego co musowo musi być w lodówce.
W dodatku z tego co kojarzę to potrafi się zepsuć. ;p
kiepskie prowo
+1
Tak apropo Biedronki. Czy tylko mi bardziej smakuje biedronkowy BePower od RedBull'a ?
Smak smakiem, najgorszy nie jest, tyle że niestety nie działa na mnie...kiedyś wypiłem litr i nic. Inne energetyki za to czasem na mnie krótkotrwale podziałają. Polecam Level up z Żabki o smaku szampana, dobry jest.