Jak myślicie BF4 na next genach będzie śmigał w 60 FPS'ach i 720p?
Tak jak tutaj na pc----> http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-watch-bf4-at-60fps
no to 60 FPS i 1080p :D.... ale wg mnie next-geny raczej nie dorównają płynnością i grafiką High-endowym PC takim np z trailera... a szkoda.
BTW: puśćcie sobie ten trailer w 1080p to zobaczycie BAJKĘ, kurde jakby tak gry wyglądały na next-genach to dla mnie może to być OSTATNIA generacja.. a wy co o tym sądzicie? będzie tak chodzić BF4 i inne gry czy raczej to "marzenie ściętej głowy"?
Niby coś jest na rzeczy--->http://www.ps3site.pl/gamescom-2013-to-juz-potwierdzone-battlefield-4-smiga-w-60-klatkach/164445 ale musimy przekonać się na własne oczy ^^
Obejrzyj sobie wrażenia tvgry z gamescomu. Ktoś z nich mówi, że wersja na ps4 działa w 60 klatkach i nieco odstaje od graficznie od pecetowej. Nie jest więc tak źle, choć ja i tak nie wyobrażam sobie grania w fpsa na konsoli.
A wiesz że ta prezentacja była na karcie za $1000 ? Przeciętny kowalski z PC też tylko sobie pomarzy.
aplha_lyr---- a skąd wiesz że "ta prezentacja była na karcie za $1000 ?" możesz jakieś źródło lub dowód dać?
Nie osłabiaj mnie, gdzie ty byłeś kiedy DICE to ogłaszało ?
http ://bf4central.com/2013/03/battlefield-4-radeon-hd-7990/
Next geny 720p i 60fps, 66 graczy.
Current geny 720 i 30fps, 24 graczy.
PC taka rozdzialka na jaka cie stac, tyle fps na ile cie stac, 66 graczy.
alpha--- spokojnie aż tak potężnym fanem BF'a nie jestem za to GTA V to już inna sprawa :D
MEGA słabo jeśli faktycznie gry na nowych konsolach będą działały nadal w 720p, myślałem że m.in po to jest kolejna generacja aby w końcu dało się wyświetlać obraz w 1080p, czyli standardzie współczesnych telewizorów.
nie wiem czy wiecie ale w 720p i 1080p różnica nie jest dostrzegalna ludzkim okiem....kiedyś wypowiadał się jakiś specjalista.
[11] ->
[11] To może specjalista oglądał ekran z odległości 50 metrów. Bo różnica pomiędzy grami działającymi w 1080p a 720p jest diametralna i nie trzeba być ekspertem żeby to stwierdzić.
Nie trzeba się nawet specjalnie wysilać, to po prostu widać gołym okiem.
[11] Jest połowicznie prawdziwe. Na 32" z pewnością. Przy 37" można się zacząć kłócić, natomiast powyżej 45" polecam wizytę u okulisty. To wszystko kwestia fizycznej wielkości plamki i odległości, z jakiej patrzy się na ekran. Być może i na 32" idzie dojrzeć różnicę, ale prędzej z lupką, niż w warunkach typowego mieszkania, gdzie jednak siedzi się przynajmniej ze 2 metry od ekranu.
Podobnie z telefonami - wzrok mam niezły, a nichuja nie widzę różnicy między 720p na moim SGN2 a 1080p na SGS4 kolegi. Różnica w przekątnych jakaś minimalna, rzędu 0,5 cala.
Nie widać?
Polecam na telewizorze full hd podłączyć komputer i przestawić na 720p - obraz wygląda fatalnie, głównie przez skalowanie.
@15 - mam dwa telefony - iPhone 4 (326 ppi) i HTC One (469 ppi), różnica w gęstości pikseli jest dostrzegalna gołym okiem.
[11] Zgadzam się z tobą, ale tylko jeśli te pliki odpalisz na telewizorze kineskopowym. Na zwykłym LCD czy plazmowym różnica będzie spora.
Narazie to wszystko spekulacje, wątpie by oddano do dyspozycji gracza możliwośc przełączania się pomiedzy rozdzielczościami bo póki co można to zrobić tylko z poziomu konsoli a nie gry, mam nadzieję że zalockują 1080 bo to nie pc żeby kombinować. 720 raczej nie wchodzi w grę to już nie te czasy i generacja, jezeli mówią że 60fps to raczej w fhd.